Recent comments

Friss Hírek

Andreazzoli: Ez már nem Zeman Romája



Aurelio Andreazzolival új korszak kezdődik a Románál és visszatér a kezdőbe Daniele De Rossi és Maarten Stekelenburg is.


Délelőtt kb. 50 szurkoló jelent meg a trigoriai edzőközpont előtt és elkezdték szidni a klub vezetőit, amiért kirúgták Zemant, valamint folyamatosan a 'jenkik haza!' és a 'ki Trigoriából a láziósokat' rigmusokat kiabálták.

"Ez egy megható alkalom, hogy megadatott az edzősködés lehetősége egy ilyen remek klubnál."- mondta első sajtótájékoztatóján Andreazzoli.

"Nincs idő érzelgősködni, kemény munka elé nézünk, de szerencsére tudjuk, hogy mit akarunk és azt hogyan érhetjük el. Múlt vasárnap óta lefektettük az alapokat. Nem fogok időt és türelmet kérni, mert tudom, hogy már nincs. Viszont van hitünk. A csapatnak most először újjá kell születnie, meg kell találnia a magabiztosságát és az elveszett lelkesedését."

"20 évig dolgoztam mint vezető edző, majd további 10 évig menedzser asszisztensként. 3 éve már szerettem volna a Roma edzője lenni és bajnokságot nyerni, de én a klubért vagyok és ha azt kérik, hogy maradjak a háttérben, akkor azt teszem."

"Ebben a 8 évben láttam a Romát szárnyalni és zuhanni és talán látva az okait a rossz szereplésnek, azon fogunk dolgozni, hogy azokat kiküszöböljük. A győzni akarás és sikeréhség nem csak szlogenek."

"A játékosoknak a maximumot kell nyújtaniuk. Nem érzem Zeman hagyatékát, de amit itt hagyott, abból sokat kell használnunk.

A legfontosabb, hogy megértette a játékosokkal, hogy keményen kell dolgozni. Ami pedig a taktikát illeti, a játékosok karakterisztikája diktálja a játékrendszert. Ha ebből csak egy van, akkor szűkösek lesznek a lehetőségeid."

Andreazzoli megerősítette, hogy visszatér a csapatba De Rossi és Stekelenburg is.

"De Rossi lesz a csapat vezetője és ha megérdemli, akkor minden meccsen játszani fog. Egyébként ugyanúgy bánok majd vele, mint a többiekkel. Stekelenburg ha jól játszik, ő is visszatér a kapuba, különben más kapja majd meg a lehetőséget."

Zeman elküldése előtt kitért arra, hogy a csapaton belül nem voltak szabályok.

"Van néhány szabályunk, amik különösen szigorúak. Például az idő pontos betartása és a jó viselkedés. Az öltöző két ikonja De Rossi és Totti, ha őket kiemeled, akkor a többiek velük együtt fognak felemelkedni, ha leszorítod őket, akkor a többiek is visszaesnek." 


forrás: asroma.hu