Recent comments

Friss Hírek

A Napoli nem tudott győzni; Tőzsér-gólpassz segítette a Genoát


A Napolinak a Juventus botlását kellett volna kihasználnia, ehhez viszont a Sampdoria nem volt partner – a genovaiak nagyon fegyelmezett játékkal rukkoltak elő, és tulajdonképpen magabiztosan tartották a 0–0-s eredményt.


Sőt, a Samp még a gólvonalig is eljutott: a 34. percben De Sanctis csúnyán elszámította magát egy szögletnél (amely előtt hatalmasat védett Sansone lövésénél), de szerencséjére Valon Behrami kisegítette, és mentette Andrea Costa kapuba tartó fejesét.

A második félidőben hiába próbálta nyomás alá helyezni a Samp kapuját a Napoli, az „élesség" teljesen hiányzott, Cavani és társai igazán nagy ziccereket nem tudtak kidolgozni, csak ötlettelenül próbálták a hálóba gyömöszölni a labdát. 

A 90. percben a Giandomenico Mesto jobb oldali beadására berobbanó Cavani nem tudta a kapura terelni a labdát, ennél közelebb pedig már nem jutottak a nápolyiak a gólszerzéshez – a Samp (mely Éder révén még vezetett egy veszélyes kontrát a végén) megérdemelten szerzett pontot.

Napoli–Sampdoria 0–0

A vasárnap délutáni mérkőzéseken 33 percig egy árva gól sem esett, aztán a Genoa megtörte a gólcsendet: Tőzsér Dániel jobb oldali szögletét Juraj Kucka fejelte az Udinese hálójába. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a Genoa 1–0-ra győzött, és négyesre nyújtotta veretlenségi szériáját.

Genoa–Udinese 1–0 (Kucka 33.)

A kiesés elleni harc szempontjából fontos Pescara–Cagliari mérkőzésen Marco Sau volt a hős, a szárdok csatára a második félidő elején eldöntötte a mérkőzést idénybeli kilencedik és tizedik találatával. Érdekesség, hogy Sau a tíz gólból nyolcat idegenbeli mérkőzéseken szerzett!

Pescara–Cagliari 0–2 (Sau 53., 61.)

A nyolc argentinnal kezdő Catania Sergio Bernardo Almirón góljával győzött a Bologna ellen, így már sorozatban harmadik hazai bajnokiján szerzett három pontot, és öt meccse veretlen saját stadionjában.

Catania–Bologna 1–0 (Almirón 42.)

A Torino–Atalanta alsóházi meccsen Alessio Cerci találatát Germán Denis büntetőből egyenlítette ki a 75. percben, de a vendégek így sem tudtak pontot rabolni – Valter Birsa a 87. percben döntött a „bikák" javára.

Torino–Atalanta 2–1 (Cerci 42., Birsa 87., ill. Denis 75. – 11-esből) 

forrás: NSO