Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Erőfelmérő a Valencia ellen

A Milan ma este a Valencia ellen lép pályára Spanyolországban, a Mestalla stadionban egy felkészülési mérkőzésen.


Vasárnap este 21:00-kor rendezik a Naranja kupa elnevezésű felkészülési tornát a Milan és a Valencia részvételével. Ez lesz a torna 43. kiírása. A Naranja kupát eddig a házigazda Valencia nyerte meg a legtöbb alkalommal, pontosan 24-szer.

A Valenciának ez a mérkőzés lesz az utolsó az előszezonban, hisz augusztus 23-án Sevillában van jelenése a spanyol bajnokság 1. fordulójának mérkőzésén.

A Milan a nyári mercato alatt Michael Agazzit, Alexet és Jeremy Menezt ingyen szerezte meg, továbbá Adil Rami, Michelangelo Albertazzi, Diego López és Pablo Armero is érkezett. 

A távozók közé sorolhatjuk Kevin Constantot (Trabzonspor, 2,5m€), Robinhót (Santos, kölcsönbe), Ricardo Kakát (Orlando, ingyen), Urby Emanuelsont (szerződése lejárt), Marco Ameliát (szerződése lejárt), Antonio Nocerinót (Torino, kölcsönbe), Alessandro Matrit (Genoa, kölcsönbe), Valter Birsát (Chievo, kölcsönbe), Adel Taarabtot (QPR, kölcsön vége) és Matias Silvestrét (Inter, kölcsön vége).

A piros-feketék számára július elején kezdődött meg a felkészülés az új idényre.

Az első két edzőmeccsen a Renate és a Monza ellen egyaránt 2-0-s győzelem született, előbbi mérkőzésen El Shaarawy és Saponara, utóbbin Niang és Mastalli talált be. A Milan a Guinness kupán az Olympiakos (3-0, vereség), a Manchester City (5-1, vereség) és a Liverpool (2-0, vereség) ellen is játszott. Az amerikai turné zárásaként a Chivas ellen 3-0-s győzelem született. A Milan a napokban az olasz harmadosztályú Pro Piacenza ellen lépett pályára, az eredmény 5-1-es siker lett.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte utazó keretét a mérkőzésre. 

A keretben nem kapott helyet Gabriel, Mattia De Sciglio, Adil Rami és Nigel De Jong. Nem utazott el a csapattal M’Baye Niang és Mario Balotelli sem, mivel influenzásak lettek. Ugyanakkor a két új szerzemény, Diego López és Pablo Armero neve is szerepel a keretben, előbbi 23-mas, utóbbi pedig a 27-es mezszámot fogja viselni.

ÍME A MILAN KERETE: Christian Abbiati (#32), Diego López (#23), Michael Agazzi (#1); Ignazio Abate (#20), Michelangelo Albertazzi (#14), Alex (#33), Pablo Armero (#27), Daniele Bonera (#25), Philippe Mexés (#5), Cristian Zaccardo (#81), Cristian Zapata (#17); Bryan Cristante (#24), Michael Essien (#15), Sulley Muntari (#4), Andrea Poli (#16), Alessandro Mastalli (#36), Andrej Modic (#42); Stephan El Shaarawy (#92), Keisuke Honda (#10), Jeremy Menez (#7), Hachim Mastour (#98), Giampaolo Pazzini (#11), Marco Pinato (#37).

A két csapat összesen két alkalommal találkozott egymással. 2001 nyarán a Valencia 2-1-re nyert, valamint tavaly júliusban a Milan Robinho és De Jong góljával 2-1-re legyőzte ellenfelét. 

forrás: acmilan.hu