Recent comments

Friss Hírek

BL: Nápolyban senki sem örül a Bilbao elleni döntetlennek

A Bajnokok Ligája selejtezőjén a Napoli nem bírt hazai pályán az Athletic Bilbaóval, ráadásul gólt is kapott, így nehéz helyzetbe került, ha tovább szeretne jutni.


A meccs úgy indult, ahogy azt a hazai közönség remélte. Támadott a Napoli, helyzeteket is kialakított, csak éppen a gól hiányzott, de az nagyon. A 7. percben például Insigne szerezhetett volna gólt, de hiába állt szemben a kapussal, lyukat rúgott.

Veszélyesebben játszott a Napoli az első félidő első felében. A Bilbao szinte fel sem tűnt a hazai kapu előtt, megelégedett a védekezéssel. Mivel azonban a hazaiak a korántsem félelmetes hangulatban nem tudtak kellő átütőerőt felmutatni, előremerészkedtek a baszkok is.

Az utolsó negyedórában aztán át is vette az irányítást a Bilbao, és ennek gól lett a vége. A 41. percben álmélkodtak egyet a hazai védők, ezért történhetett meg, hogy megfeledkeztek Muniainról, akinek 15 méterről „csak" gólra kellett váltania De Marcos jobb oldalról érkező beadását.

A gól padlóra küldte a Napolit, de valahogy lehozták a félidő utolsó öt percét újabb kapott gól nélkül...

A második félidőben nem változott meg a játék képe. Lendületesebbnek, aktívabbnak tűnt a Bilbao, a Napoli pedig nem tudott helyzetbe kerülni, a vendégek kontráiban pedig rendszeresen ott volt a veszély. Egyre magabiztosabbá vált a Bilbao, és már-már kezdett megnyugodni, amikor egy klasszis megmozdulás visszahozta a meccsbe a Napolit. 

A 68. percben ugyanis Gonzalo Higuaín kapott labdát a tizenhatos előterében, három ember között is el tudta vinni, majd 13 méterről, kissé jobbról laposan a jobb sarkot vette célba, és a remek lövés utat is talált Iraizoz kapujába. 1–1

Közvetlenül a gól után Callejón szórakozott el egy helyzetet, majd egyre jobban beszorította ellenfelét a Napoli. Benítez behozta Michut, aki akár gólt is lőhetett volna röviddel a beállása után, ha nem passzol nagy helyzetben. Röviddel később Higuaín közeli lövését védte hihetetlen reflexszel Iraizoz.

A Napoli óriási erőket mozgósított a vezetés megszerzéséért, de végül a Bilbao taktikus játékkal megőrizte a döntetlent, így kedvező előjelekkel várhatja a spanyolországi visszavágót.

RÁJÁTSZÁS A CSOPORTKÖRBE JUTÁSÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
Napoli (olasz)–Athletic Bilbao (spanyol) 1–1 (0–1)
G: Higuaín (68.), ill. Muniain (41.)


 forrás: NSO