Recent comments

Friss Hírek

TROFEO TIM: Ma este a Digi Sport 1-en

Szombaton 14. alkalommal kerül megrendezésre a Tim kupa, amelyen a Milan mellett a Juventus és a Sassuolo vesz részt.



A Tim kupa elnevezésű felkészülési tornát 2001 óta rendezik meg három olasz csapat részvételével. Kezdetben a Milan, a Juventus és az Inter szerepelt a tornán, de az Inter az előző évben visszamondta a részvételt, így – a 2013-mas kiíráshoz hasonlóan – a Sassuolo lesz az ellenfél.

A tornán 3 mérkőzést rendeznek, tehát mindenki játszik mindenkivel. A szabályok szerint a meccsek 45 percesek és a rendes játékidőben megszerzett győzelemért 3 pont jár, a vesztes csapat nem kap pontot. Döntetlen esetén automatikusan büntetőpárbaj következik. A tizenegyes rúgások nyertese 2 ponttal, a vesztes 1 ponttal gazdagodik.

Az előző kiírásban (2013) a Sassuolo hódította el a trófeát, miután ugyan büntetőkkel alul maradt a Juventusszal szemben (rendes játékidő 0-0 lett, büntetőkkel 4-3 a Juventusnak), de a Milant Masucci duplájával 2-1-re legyőzte. A piros-feketék a Juventus ellen büntetőkkel 7-6 arányban nyertek egy gól nélküli rendes játékidőt követően.

A legtöbb tornagyőzelmet az Inter könyvelheti el (8 győzelem), majd a Milan következik 3 győzelemmel. A Juventus és a Sassuolo neve mellett 1 siker szerepel.

A Milan július elején kezdte meg a felkészülést az új idényre és az első két edzőmeccsen a Monza és a Renate ellen is 2-0-s siker született. A piros-feketék idén is részt vettek a Guinness kupán, ahol a nyitómérkőzésen az Olympiakos volt az ellenfél, a görögök 3-0-ra nyertek. Ezt követően a Manchester City és a Liverpool következett, a Milan az előbbi mérkőzésen 5-1-re, az utóbbin 2-0-ra kapott ki. 

Az amerikai túrné zárásaként a Chivas Guadalajara ellen léptünk pályára, az eredmény Niang, Balotelli és Pazzini góljával 3-0 lett. A Milan augusztus közepén egy edzőmeccsen 5-1-re győzte le a Pro Piacenzát. Az előző felkészülési meccsen a Valencia ellen 2-1-re veszített a Milan.

Filippo Inzaghi, a Milan vezetőedzője kijelölte keretét a Tim kupára. A keretben nem szerepel Gabriel, Philippe Mexés, Didac Vila, Nigel De Jong, Riccardo Montolivo és Mario Balotelli neve.

A MILAN KERETE: Christian Abbiati, Michael Agazzi, Diego López; Ignazio Abate, Michelangelo Albertazzi, Alex, Pablo Armero, Daniele Bonera, Mattia De Sciglio, Adil Rami, Cristian Zaccardo, Cristian Zapata; Bryan Cristante, Michael Essien, Alessandro Mastalli, Sulley Muntari, Andrea Poli, Riccardo Saponara; Stephan El Shaarawy, Jeremy Menez, Keisuke Honda, Hachim Mastour, M’Baye Niang, Giampaolo Pazzini.

A Juventus Ázsiában készült a 2014/2015-ös idényre, ahol Indonézia All Star válogatottját 8-1-re, a szingapúri válogatottat pedig 5-0-ra győzte le.

A JUVENTUS KERETE: Buffon, Romulo, Chiellini, Caceres, Ogbonna, Pogba, Pepe, Marchisio, Tevez, Giovinco, Llorente, Motta, Bonucci, Padoin, Pirlo, Asamoah, Vidal, Vitale, Lichtsteiner, Storari, Evra, Rubinho, Pereyra, Mattiello, Marrone, Audero.

A Sassuolo az elmúlt napokban játszotta első tétmérkőzését a szezonban, miután 4-1-re legyőzte a Cittadellát az Olasz kupában. A Sassuolo az előszezonban a Pro Piacenza (2-0) és a Bologna (0-1) ellen is megszerezte a győzelmet, míg a Villarreal (4-2) és az Empoli (1-2) ellen kikapott.

A Tim kupa lesz a Milan utolsó erőfelmérője a Juventus és a Sassuolo ellen, majd augusztus 31-én indul a Serie-A. A Tim kupát szombat este rendezik, a DIGI Sport 1 élőben közvetíti.

forrás: acmilan.hu