Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Cerci helyett Douglas Costa?

Szerda este Arcorében Silvio Berlusconi, Adriano Galliani és Filippo Inzaghi részvételével újabb vezetői értekelzletet tartottak, ahol természetesen a nyári mercato volt a téma. 


A találkozót nagy érdeklődés övezte, a milannews.it online beszámolóban tudosított az eseményről. Lenti írásunkban a kiszivárgott részleteket gyűjtöttük össze.

Egybehangzó beszámolók szerint a találkozó során a feleknek sikerült konszenzusra jutniuk, és Berlusconi hajlandó keretet biztosítani egy komoly név átigazolására. Ez a név azonban némi meglepetésre nem Alessio Cerci lesz,  mivel a játékos nem győzte meg az elnököt, illetve ár-érték arányban sokallja érte a 20 millió eurót.

A Milan figyelme ezért újra Douglas Costa felé fordult, aki már korábban is szóba került a piros-feketéknél, miután biztonsági okokra hivatkozva nem volt hajlandó visszatérni jelenlegi csapatához. (Időközben a játékos újra edzébe állt, de az ukrajnai helyzet miatt a csapat nem Donyeckben készül a szezonra. – a szerk.) A 23 éves brazilt a Shakhtar Donetskből kellene kivásárolni, melyre Berlusconi 25 millió eurót biztosítana Gallianinak. Az összeget a Milan állítólag négy részletben fizetné ki a vételárat. Cercivel szemben Douglas Costa mellett szólhat az életkor valamint a jobb technikai képzettség, míg az olasz számára a bajnokság ismerete biztosíthat előnyt.

A triónak továbbá sikerült egyezségre jutnia a vészmegoldás kérdésében is, miután Berlusconi kizárta Cercit, Pippo pedig Adel Taarabtot, a b-terv Ezequiel Lavezzi lett. Ezek után szinte biztossá vált, hogy Taarabt csak akkor térhet vissza a Milanba, ha mind Douglas Costa, mind Lavezzi megszerzése kútba esik. A marokkói játékos iránt állítólag Törökországból érdeklődnek. Lavezzi iránt egyébként a Juve is érdeklődik.

A megbeszélés során szóba került még a középpálya megerősítése is, amit Pippo fontos kérdésnek tart. A fiatal tréner választása a Lyon 23 esztendős  középpályására, Clément Grenier-re esett, aki képes lenne megfelelően pótolni a sérült Montolivót. Megvételéhez azonban körülbelül 8 millió euróra lenne szükség. 

A fiatal középpályás mellett az ilsussidiario.net portál bedobta Van der Vaart nevét is. A Hamburg 31 éves játékosa viszonylag olcsón – kb. 5 millió euróért – megszerezhető lenne, mivel szerződése még egy évig köti őt a német klubhoz.

forrás: acmilan.hu