Recent comments

Friss Hírek

GUINNESS CUP: A Pool is kipipálta a Milant

A Guinness Nemzetközi Bajnokok Kupa utolsó csoportmérkőzésén a Liverpool kétgólos győzelmet aratott a Milan ellen.


A Pool így döntőbeli riválisához, a Manchester Unitedhez hasonlóan veretlenül, nyolc ponttal zárta a csoportkört.

A Liverpool a területek lezárására koncentrált a mérkőzés elején, így hiába járt a labda döntően a milánói lábakon, nem tudtak mit kezdeni az olaszok az ellenféllel. 

A 17. percben pedig már hátrányba is kerültek. Michael Essien veszített el középen egy eleve csínbe adott passzt, amelyre Joe Allan csapott le, és meg sem állt vele ziccerben a kapuig. Elsőre még a kapufát találta el, ám másodszor - Raheem Sterling ismétlését védte Christian Abbiati – már nem hibázott (0–1).

Tíz perccel később Sterling cselezgetett a Milan tizenhatosán belül, majd buktatták, ám a Southamptontól nyáron érkező Rickie Lambert elhibázta a büntetőt – Abbiati védte a kapu bal oldalába tartó labdát –, pedig előző klubjában ez nem volt jellemző rá, 34 találata van tizenegyesből.

Ezt követően még mindig a Milan játszott mezőnyfölényben, de komoly gólveszélyt képtelen volt kialakítani az olasz együttes a liverpooli kapu előtt. A második félidőre feljavult ugyan az Inzaghi-csapat, Brendan Rodgers cseréi azonban ültek, és nagyobb baj nem lett a dologból. Aztán a 90. percben a 20 éves spanyol Suso kapáslövésből született remek találata lezárta a mérkőzést (0–2).

Az angolok számára a találkozónál sokkal fontosabb lehetett az MU elleni presztízsdöntő, míg a Milan ezúttal legalább futballozott, igaz csak azt kerülte el, hogy nem lett vállalhatatlan a vége, mert a vereség most is becsúszott.


FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Milan–Liverpool 0–2 (0–1)
Gólszerző: Allen (17.), Suso (90.)

A B-csoport végeredménye: 1. Liverpool 8 (5–2), 2. Olympiakosz 5 (5–3), 3. Man. City 5 (9–5), 4. Milan 0 (1–10)

forrás: NSO