Recent comments

Friss Hírek

UNESCO KUPA: Zidane és Seedorf is bevette a Juve kapuját

A többek között Zinedine Zidane-nal és Clarence Seedorffal felálló Real Madrid-legendák elnevezésű együttes 5–1-es győzelmet aratott a Juventus korábbi nagyjaiból összeverbuvált csapat ellen az UNESCO-kupa keretein belül megrendezett mérkőzésen.


A Torinóban megrendezett találkozón a vendégek szereztek vezetést Fernando Morientes fejesével, bő tíz perccel később pedig egy okos góllal Zinedine Zidane duplázta meg az előnyt. 

A ma már a Real Madrid másodedzőjeként dolgozó francia klasszis a cserekánt beállt Rubén de la Reddel játszott össze, majd elfektette Stefano Tacconit, és a kapuba emelt.

Az első félidő végén Alessio Tacchinardi perdítésével szépített a Juve, de Clarence Seedorf szenzációs találatával a második félidő közepén ismét kétgólosra növelte előnyét a Real. A Milan jelenlegi vezetőedzője a röviden kifejelt labdát 22 méterről, kapásból zúdította a kapu bal oldalába.

A folytatásban az aktív labdarúgással szívproblémák miatt felhagyó De la Red, illetve Jesús Velasco is betalált, így a spanyolok végül 5–1-es győzelmet arattak a torinóiak ellen.

A meccs bevételét a rasszizmus és a diszkrimináció elleni harcra fordítják a szervezők.

JUVENTUS-LEGENDÁK–REAL MADRID-LEGENDÁK 1–5 (1–2)

JUVENTUS-LEGENDÁK: Tacconi – Torricelli, Ferrara, Carrera, Birindelli – Di Livio, Camoranesi, Tacchinardi, Davids, Nedved – Amoruso.


REAL MADRID-LEGENDÁK: Contreras – M. Salgado, Hierro, Pavón, Karanka – Seedorf, Makélélé, Karembeu, Zidane – Morientes, Esnaider.

G: Tacchinardi (44.), ill. Morientes (31.), Zidane (42.), Seedorf (65.), De la Red (75. – 11-esből), Velasco (88.)

forrás: NSO