Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Nagytakarításra készülnek?

Most már biztos, hogy a következő szezonban Filippo Inzaghi irányítja majd az AC Mlan csapatát, és Pippo új módszerekkel fejlesztené a játékosok állóképességét, összeállította szakmai stábját, valamint a Tuttosport szerint nagytakarítást is tervez a keretben.


Eldőlt, hogy továbbra is másodedzőként szolgálja tovább a klubot Mauro Tassotti, de már Pippo kérésére érkezett a kapusedző posztra Alfredo Magni, aki felfedezte a jelenleg a Juvénél lévő Nicola Lealit, valamint a Primavera csapat hálóőrét, Stefano Gorit. 

Teljesen új posztot kapott a rögzített szituációk mestere, Gianni Vio, aki korábban a Cataniával és a Fiorentinával is remek eredményeket ért el. Ezt remekül alátámasztja például, hogy a firenzei csapat az előző szezonban 23 gól szerzett ilyen szituációk után (a Milan ugyanebben az idényben 15 gólt kapott belőle).
 
Inzaghi azonban nem áll meg a stáb átalakításával, és a keretet is szeretné megreformálni. A Tuttosport szerint ez akár 17 (!!!) játékos távozását is jelentheti. 

Első körben öt játékosnak mond, vagy mondhat hamarosan végleges búcsút a Milan. Közülük Coppola és Emanuelson kontraktusa a hó végével lejár, Amelia a több játéklehetőség reményében távozna, míg Silvestre kölcsönszerződése szintén lezárult, így visszatért az Interhez. 

A legérdekesebb  Taarabt helyzete, akinél a Milan opciós joga május végével érvényét vesztette, de több hír is arról számolt be, hogy a piros-feketék jutányosabb áron igényt tartanának a játékosra. Mostanra kicsit kihűlt a Taarabt-vonal, és Ménez érkezése után valószínűleg a Milan nem is tesz lépéseket érte. A marokkói középpályás iránt állítólag a Napoli érdeklődik.

A lista azonban ezzel még messze nem teljes, bizonytalan a jövő Kakà, Robinho, Mexes, Zaccardo, Birsa, Essien, Constant és Saponara számára, de a kölcsönből visszatérő Niang, Matri, valamint Nocerino sem biztos, hogy a Milannál kezdi meg a következő szezont.

A képlet talán Kakà esetében a legegyszerűbb. 

A korábbi aranylabdás játékos családi okok miatt a hazaköltözést fontolgatja, állítólag már tárgyalt is a Sao Paulo vezetőivel, de szóvivője egyelőre csak annyit erősített meg, hogy “Ricardo hamarosan dönt a jövőjéről”.  

Robinho szintén a lehetséges távozók listáján van, de honfitársával ellentétben ő már állandó szereplője a mercato pletykáinak. Robinho már régóta nem meghatározó tagja a Milannak, és Galliani  többször is tárgyalt más klubokkal vele kapcsolatban, de a játékos magas fizetése eddig minden alkalommal áthidalhatatlan problémát jelentett. 

A harmadik nagy név Philippe Méxes lehet, aki Alex érkezésével válhat létszámfelettivé. A francia játékos esetében is fontos szempont a magas fizetés. Méxes-szel kapcsolatban legutóbb a PSG-t lehetett hallani.

Zaccardo, Birsa, Essien és Constant számára az utóbbi időben nem sok babér termett a Milannál, a ghánai januárban jött, (már amikor) játszott és nem vált be, míg a Genoától érkezett francia balhátvéddel kapcsolatban arról szóltak a hírek, hogy a klub belevonná őt Davide Santon leigazolásába. Saponara és Niang két tehetséges fiatal, de egyikük sem tudott állandó helyet kiharcolni magának a Milanban. Az olasz középpályást jelenleg a Milan és a Parma közösen birtokolja. Ezt a megállapodást a két klub meghosszabbítaná, de valószínűleg annyi különbséggel, hogy a játékos Donadoni kérésére most a sonkások sikereiért küzdene.

Niang nem szerepelt rosszul a Montpellier csapatában (22 meccsen 4 bajnoki és 1 kupa gól), de ez nem biztos hogy elég lesz egy stabil helyhez a Milanban. A klub elképzelhető hogy újra kölcsönadja.

A végére maradt két rutinosabb játékos Alessandro Matri és Antonio Nocerino, akik szintén kölcsönben szerepeltek, de egyikük számára sem jelentett ez fordulatot a karrierjükben. Matri a szurkolók szemében vélhetően az egyik legelhibázottabb igazolás volt, és a Fiorentinában 15 meccsen szerzett 4 góljával sem tudta bizonyítani, hogy nélkülözhetetlen lenne a jövő évi Milanban. A csatár iránt a Palermo érdeklődik.

Nocerino szinte az ismeretlenségből érkezve bombaként robbant az első évében, és karriercsúcsot jelentő 10 bajnoki góllal (plusz egy találattal a BL-ben) örvendeztette meg a piros-fekete szurkolókat. A folytatás azonban már nem volt ennyire fényes, és Nocserino szép lassan a középszintig süllyedve az előző idényt a WHU csapatában töltötte.

A 17. név Mario Balotelli, bár az ő esetében nem a teljesítménnyel lehet a gond, hanem a klub anyagi helyzete kívánhatja a játékos pénzzé tételét. A kissé öntörvényű csatár iránt több klub is érdeklődik, állítólag az Arsenal mellett a Monaco is vinné.

Az érkező oldalon egyelőre Agazzi, Alex, Ménez neve biztos, illetve a Milan megvette Poli játékjogának másik felét is, valamint napokon belül Rami is végleg a piros-feketék játékosa lehet.

forrás: acmilan.hu