Recent comments

Friss Hírek

MILAN: Inzaghi új módszerekkel fejlesztené a csapatot

Filippo Inzaghi még hivatalosan nem a Milan edzője, de az olasz sajtó már kész ténynek veszi, hogy csupán idő kérdése Clarence Seedorf menesztése. 


Ezt támasztja alá a legújabb hír, mely szerint Pippo új stábtagokkal és táplálkozás előírásokkal próbálná fejleszteni a csapatot.
 
A Gazzetta dello Sport arról számolt be, hogy Inzaghi a szakmai stábját Gianni Vióval bővítené, aki a rögzített helyzetek specialistája. Vio “”Több mint 30%” címmel már könyvet is írt arról miként lehet a rögzített szituációkat előnyre váltani, és ezt alátámasztandó, jelenlegi munkahelyén, a Fiorentina csapatánál látványos eredményt ért el. A lilák a tavalyi szezonban 23 gólt szereztek a rögzített helyzetekből (ezzel a második legjobbak a Juve mögöt a ligában), míg összehasonlításképpen a Milan tizenötöt kapott ugyanilyen szituációk után.

A Gazzetta ezen kívül kitért Mauro Tassottira is, aki elképzelhető hogy a korábbi hírekkel ellentétben továbbra is marad a Milannál, illetve Daniele Tognaccini visszatér az edzői csapatba, mint erőnléti tréner.
Kapusedzőnek Alfredo Magni érkezhet, Massimo Picozzi lehet a csapatpszichológus.

A másik nagy változás a csapat étkezési előírásaiban következhet be.

Ha hinni lehet a pletykának, akkor Inzaghi azt fontolgatja, hogy átveszi Novak Djokovic diétájának bizonyos elemeit, illetve bevezetné a jógát és a meditációt. Djokovic táplálkozási trükkjei nem szupertitkosak, a szerb teniszező étkezésének fontos része a fehérjedús turmix borsóból, a sok avokádó, a kesudió vaj, a manuka méz, a forró édesgyökértea és egy kis adag koffein. A kiváló teniszező ennek illetve a már korábban említett jógának és meditációnak is köszönheti, hogy mind fizikálisan, mind fejben ott tud lenni a világ legszűkebb elitjében.

forrás: acmilan.hu