Recent comments

Friss Hírek

KLOSE: Aki ismer, tudja, hogy a rekord a célom

Miroslav Klose négy éve nem hitt benne, hogy ott lehet a brazíliai világbajnokságon, de most karnyújtásnyira került attól, hogy utolérje vagy megelőzze a 15 gólos Ronaldót a világbajnoki örökrangsorban. 


Nem akarja elszalasztani az alkalmat.

„Úgy érzem, ez lesz az utolsó világbajnokságom. Sohasem lehet tudni, mi lesz, de nem hiszem, hogy szerepet kapok a kétezer-tizennégyes csapatban” – idézte fel a FIFA Miroslav Klose négy évvel ezelőtt, a dél-afrikai vb előtt adott nyilatkozatát.

Ehhez képest a Lazio légiósa az egyetlen klasszikus befejező csatár a német válogatott keretében, és van esélye arra, hogy megszerezze azt az egy gólt, amellyel beállíthatja Ronaldo 15 gólos világbajnoki csúcsát.

„Aki ismer, tudja, hogy a rekord beállítása vagy megdöntése az egyik célom, de ez azért hátul van a fontossági listán, hiszen a csapat az első. Ha jól megy a csapatnak, szép focit tudunk játszani, akkor sorban jönnek a gólhelyzetek. Ebben az esetben azt diktálja a logika, hogy összejön az egy vagy két gól” – mondta a 36. születésnapját június 9-én ünneplő Klose már a frissen adott interjújában.

A 2002-ben és 2006-ban ötször-ötször, 2010-ben négyszer eredményes Klose azt állítja, jól sikerült a felkészülése, és készen áll a játékra – még akkor is, ha a német válogatott hajlik az árnyékékes felállásra, amely esetben Klose a kispadra szorul. 

A németek Portugáliával, az Egyesült Államokkal és Ghánával vannak egy csoportban. 

forrás: NSO