Recent comments

Friss Hírek

CHIELLINI: Két sztárjátékosunk van

Giorgio Chiellini szerint az olasz válogatottnak jelenleg két sztárjátékosa van: Gianluigi Buffon és Andrea Pirlo.



A Juventus védője az Azzurri Rio de Janeiro közelében lévő világbajnoki edzőbázisán tartott sajtótájékoztatót.

A 29 éves játékos amellett, hogy dicsérte két csapattársát, hangsúlyozta, hogy a brazil Vb alatt is bizonyítani kell Cesare Prandellinek és a Juventusnál megszokott győztes mentalitás az Azzurrrinál is jelen lesz.

“Ez a mentalitás mindig is része volt a nemzeti együttesnek. Jelenleg két sztárjátékosunk van Andrea Pirlo és Gianluigi Buffon személyében.”

“A többi 21 játékosnak – magamat is beleértve – mindent meg kell tennünk, hogy a csapat rendelkezésére álljunk. Az a fontos, hogy mindent a csapatért tegyünk.”

“A modern futballban nem lehet csak egy-egy játékossal nyerni. Példának ott van Messi vagy Ronaldo, akik a válogatottjukkal még mindig nem tudtak nyerni.
Chiellini elismerte, hogy a válogatottban többedmagával még éreznek némi fáradtságot a hosszú szezon után.

“Most már elég jól érzem magam, de a Roma elleni bajnoki után elég nehezen épültem fel a hátsérülésemből. Egy ilyen hosszú szezon után természetes, hogy jelen vannak a fáradtság jelei, de mindannyian a toppon leszünk a kezdésre.”

“Az elmúlt évben is voltak felénk elvárások, de máshol is. Mindenkinek megvannak a saját céljai, de úgy gondolom sokkal jobb úgy érkezni, hogy már nyertél, mint ellenkezőleg. Amikor közeledik a világbajnokság, akkor nem szabad sajnálkozni, egy játékosnak maximum az legyen a legnagyobb problémája ilyenkor, hogy kezdő lesz-e vagy sem.”

forrás: Juventusfc.hu