Recent comments

Friss Hírek

AZZURRI: De Rossi már Costa Ricára koncentrál

Nagyszerű győzelemmel nyitotta világbajnoki szereplését a Squadra Azzurra, Prandelli tanítványai a rendkívül nehéz D csoportban Angliát tudták legyőzni. 


Ráadásul nagy meglepetésre néhány órával korábban Costa Rica is győzni tudott Uruguay ellen, így a következő körben a közép-amerikaiak ellen egy győzelemmel akár tovább is juthat az Azzurri.

Sőt, a 3 pont bezsebelése a csoport papíron leggyengébb tagja ellen szinte biztosan továbbjutást eredményezne az olaszoknak. Azonban az előzetesen leírt Costa Rica Uruguay elleni 3-1-es győzelmével megmutatta, hogy senki nem veheti őket félvállról, így kedvenceinknek is oda kell majd tenni magukat ellenük péntek este.

Jól tudja ezt Daniele De Rossi is, a Roma védekező középpályása, aki az angolok elleni meccsen káprázatos mutatókkal játszott. A világbajnok játékos tavaly is játszott már Recifében, és jól emlékszik az őket akkor fogadó hőségre.

“Emlékszem, tavaly is játszottunk Recifében a Konföderációs-kupán Japán ellen, és nagyon szenvedtünk a hőségtől, ahogy a sebességüktől is. A sorsolás óta tudjuk, hogy helyi idő szerint 13:00-kor játsszuk majd ezt a meccset, ami a legveszélyesebb és legnehezebb időszaka a napnak.”

“Az idei Vb-n egyre inkább azt láthatjuk, hogy a csapatok szervezettek és erős játékosaik vannak, így nem engedhetjük meg magunknak azt a luxust, hogy elhiggyük, Olaszország legyőzi Costa Ricát csak azért, mert minket Olaszországnak hívnak…”

“Úgy kell játszanunk ellenük, hogy készek legyünk meghalni a győzelemért, mert Uruguaynak is mindenki győzelmet jósolt ellenük.”

Az Olaszország-Costa Rica meccsre június 20-án, pénteken magyar idő szerint 18:00-kor kerül sor.

forrás: azzurri.co.hu