Recent comments

Friss Hírek

Szuperkupa: Juve - Lazio nyilatkozatháború

Hatalmas botrány kezd kialakulni az olasz szuperkupa miatt, a Lazio ugyanis azt fontolgatja, hogy perre viszi az ügyet, míg a Juventus a Lazio álláspontját tartja túl "támadónak".


Az olasz szuperkupáért a bajnok és a kupagyőztes mérkőzik meg tradícionálisan a szezon legelején. Már néhány éve Pekingben rendezik az összecsapást, és a közvélemény is így gondolta egészen addig, amíg a Bianconeri az amerikai túrájára hivatkozva új helyszínt, Torontót vagy adott esetben Rómát javasolta. 

"A Juve először rábólintott a dologra, majd visszavonta. Valószínűleg úgy gondolják, hogy mindenki másnak parancsolgathatnak." - háborgott Lotito, a Lazio elnöke.

"Boldogok vagyunk akárhol is játszunk, legyen az Roma vagy Toronto, de ők most már Torinóban akarnak játszani. A Lazio betartja a szabályokat. Nem beszéltem Andrea Agnelli elnök úrral, hiszen értelmetlen lenne, kitér minden kötelezettség elől, amit korábban vállalt."

"A Lazio 1,8 millió eurót veszít azáltal, hogy nem tud részt venni a kolumbiai túráján, de erre az összegre ígéretet kaptunk, ha Pekingben játszunk. azaz a történet itt nem fog véget érni, azt akarjuk, hogy kompenzáljanak minket!"

Az Öreg Hölgy személyes interjúk helyett egy hivatalos közleményben mondta el álláspontját.

"Lotito olyan nyilatkozatokat tesz, amelyek egyre sértőbbek, elfogadhatatlanabbak és gyakran valótlanok. Nyilvánvalóan nem vesz tudomást a Lazio kupagyőzelméről és arról, hogy ez feljogosítja őket a szuperkupa-indulásra. Ehelyett kizárólag azzal az összeggel foglalkozik, amelyre szerinte a klub jogosult."

"A Juventus Football Club mindig is tiszteletben tartotta a Lega Calcio szabályozásait és döntéseit, ezt a 2013. március 8-án küldött levél is alátámasztja, amelyben a klub kifejti, hogy miért nem tudja külföldön lejátszani a szuperkupa-mérkőzést."

"Az ezt következő gyűléseken a szuperkupa ügye gyakran került napirendre, de sosem került megbeszélésre, vagy legalábbis döntés nem született róla. A Lega Calcio vezetése hónapokon keresztül figyelmen kívül hagyta a Juventus említett álláspontját és néhány napja Lotitonak ad igazat, amely elfogadhatatlan a szövetségre egységére nézve és egyben káros a Juventus számára."

A Lazio rögtön válaszolt is a vádakra és szintén közleményben tudatta, hogy a Juve magyarázata alaptalan. Szerintük már hónapok ismert, hogy a szuperkupát Pekingben rendezik és a szerződést már aláírta a Lega Calcio, amelynek mindkét klub tagja.

"A Lazio egyértelművé tette, hogy kész olyan megoldás találni, amely mindkét fél számára elfogadható, de a Juventus úgy hiszi, hogy ráerőltetheti az akaratát másokra. Ez pedig elfogadhatatlan, különösen, ha ennek komoly gazdasági következményei vannak. A megbeszéléseket a Lega szervezte, amely 20 klub szövetségéből áll és a döntéseket a többség hozta, nem pedig azok, akik -tévesen- befolyásolni akarnak másokat."

forrás: Juventuz.blog.hu