Recent comments

Friss Hírek

Prandelli: Lesznek változások

Ma éjfélkor (amit beállítottságtól függően akár holnapként is kezelhet az olvasó) Japán ellen folytatja szereplését a Konföderációs Kupán az olasz válogatott.


A szövetségi kapitány pedig elismerte, hogy lesz változtatás a kezdőcsapatban a Mexikó ellenihez képest, kettő, három, vagy akár négy helyen is. Ebből kettőt elég biztosan lehet tudni, a maradék viszont rejtély. 

"Mexikó megnyerte az Olimpiát, szóval nem volt könnyű másfajta játékra kényszeríteni őket. Most viszont Japánra kell figyelnünk, ez egy félelmetes csapat, és egy remek edző, Alberto Zaccheroni irányítja, aki pontosan tudja, hogyan hozz a ki a legjobbat a játékosokból. Egy nagyon koncentrált és eltökélt csapata van, játékosok érdekes kombinációja."

Prandelli minden bizonnyal marad a 4-3-2-1-nél, és állítólag Abate helyett Maggio, Marchisio helyett pedig Aquilani kezdhet.

"Most még nem tudom megmondani a felállást, mert még hátravan a legfontosabb edzés. Azután, mikor megbizonyosodtam róla hogy mindenki jó állapotban van, elgondolkodom, hogyan nézzünk szembe egy nagyon veszélyes csapattal."

"Lehetséges hogy kettő, három, vagy akár négy változtatás is lesz, de ez az utolsó edzésen múlik, és azon, hogy ki van a legjobb formában. Főleg úgy, hogy nagyon sok energiát elhasználtunk vasárnap. "

Kitért még (természetesen) Balotellire is, aki Mexikó elleni gólja után újabb mezlevétellel vetette észre magát.

"Mario példaértékű lehet, még ha változtatnia is kell a viselkedésén egy kicsit. Mindig nehéz róla beszélni, mert bármikor csinálhat valami furcsát egyik pillanatról a másikra, de nagyon eltökélt a válogatott mezében. A csapat is támogatja, és ezek a kis dolgok segítenek neki felnőni. Rendkívüli potenciál van benn, mindig is mondtuk. Meg kell adnunk a feltételeket, amelyek mellett jól teljesít, de neki is hozzá kell járulnia ehhez."

Végül pedig megdicsérte az U21-es Eb-n ezüstéremig jutó válogatottat.

"A srácok csodálatos tornát produkáltak. Egy kicsivel még mindig Spanyolország mögött vagyunk, mert ők az eredményt mindig jó futballt játszva érik el, miközben nekünk ez csak néha sikerült. Marco Verratti, Lorenzo Insigne, Alessandro Florenzi és Fabio Borini készen állnak a nagyválogatottra."

forrás: azzurri.co.hu