Recent comments

Friss Hírek

Inter: Csúcsformában várhatják a Derbyt


Tökéletesen hangolt a Milan elleni derbyre a Nerazzurri, Zanettiék sorozatban begyűjtött ötödik győzelmüket, egy ötös kiosztásával tették emlékezetetessé. A kék-feketék csúcson fizikálisan és mentálisan is, a Milan ellen újra bejelentkezhetnek a Scudettóért.
Mekkorát fordult néhány hét alatt a világ.
Az utóbbi közel másfél szezon rossz döntéseit megsínylő Inter, pár hét / hónappal ezelőtt a szétesés szélén állt.
Mentálisan a csapat romokban hevert, Benitez, Leonardo és Gasperini kísérletezgetései pedig totális káoszt okoztak a fejekben.
Ranieri sem úgy startolt, ahogyan azt talán sokat remélték, de a tréner keze alatt, óvatos tempóban lépegetve visszafordult az Inter korábbi sikerei útjára.
Ranieri visszadta a játékosok hitét, lelket öntött a teljes keretbe, visszaváltott a csapathoz közel álló formációra és nyugalmat teremtve kivárt.
Ez a recept pedig, Roma után Milánóban is tökéletesen megállta helyét.
Zanettiék a régóta várt kiszámíthatóság és szakmaiságnak hála ledobták béklyóikat és olyan felszabadultan ugrottak vissza korábbi bőrükbe, hogy annak elsöprő erejét a Lecce és a Parma is még évekig emlegetni fogja.
A korábban rengeteget kritizált Milito és Alvarez talpraállása képes talán a leginkább jellemezni a kék-feketéknél lezajló folyamatokat, maguk mögött tudva olykor valóban gyötrelmes formájukat, az utóbbi két mérkőzésre már az Inter húzó emebereivé váltak, nem is akármilyen teljesítményt letéve az asztalra.
Most, hogy a forma újra a régi, lendületből jöhet a Milan, de azért nem árt némi óvatosság a rangadóra készülő kék-feketéknél; mint amennyire rossz periódusuk során aránytalanul is nagyító alá kerültek gyengeségeik, úgy most szárnyalásuk képes feledtetni a keret hiányosságait is.
Jövő héten pedig már nem a Lecce vagy a Parma, hanem a BL-győzelemre is esélyes Milan elleni megmérettetés hivatott dönteni a Nerazzurri további szezonjáról.
Tavaly Leonaróval nem sikerült a mindent elsöprő talpraállás, jövő héten kiderül Ranieri kezei "meddig érnek el"..
azzuri.blog.hu