Recent comments

Friss Hírek

Conte: Ez egy 6 pontos meccs



Az Őszi Bajnok titulus megszerzése után a Juventusnak most azon csapatok ellen kell készülnie, melyek a bajnoki táblázaton előkelő helyezést foglalnak el. Az első nagy meccs az Udinese ellen lesz, mely jelenleg a 3-ik a bajnoki táblázaton, 3 ponttal lemaradva a hazai gárdától.
A tavaszi fordulók első komoly megmérettetése. Az első abból a 19 tesztből, mely még hátra van. Antonio Conte, a bianconeri szakvezetője, a mai találkozó fontosságát hangsúlyozta mérkőzés előtti sajtótájékoztatójában: „Ez a találkozó dupla annyit ér, 3 helyett 6 pontot. Ennek tudatában kell pályára lépnünk és agresszívan kell majd játszanunk. Az Udinese többé nem meglepetéscsapat az olasz bajnokságban. Már több éve előkelő helyet foglalnak el a bajnoki táblázaton és nem egyszer jöttek már ki győztesen a nagy csatákból. Hogyan készülünk fel a mérkőzésre? Sajnos, balszerencsés időszakon megyünk keresztül, hiszen jó pár sérült és formán kívüli játékosunk van. Még van egy edzésünk, holnap felmérjük valamennyi játékosunk erőnléti állapotát, és csak a legjobb formában lévők fognak pályára lépni.”
Az Udinese elleni nagymeccs egy pozitív hét, mely egy Atalanta elleni 2-0-s bajnoki, valamint egy Roma elleni 3-0-s kupasikerrel kezdődött, vége felé érkezik. Egy kemény időszakban van most a csapat, melynek még koránt sincs vége: „Holnap az Udinesevel játszunk. Kedden a Parmaval. Ezután jön a Siena, majd február 8-án a San Siroba utazunk, hogy Coppa Italia mérkőzést játszunk a Milan ellen. Sokat fogunk játszani, mely jó teszt lesz a következő idényre nézve, melyen, reményeink szerint, hasonlóan elfoglalt heteink lesznek. Talán azok, meggondolják most magukat, akik azt mondták, hogy nem játszunk túl sokat. Ez az időszakasz nagyon fontos és valamennyi játékosomnak esélye lesz a bizonyításra. Pozitív teljesítményeket akarok látni, pontosan olyanokat, amelyeket mostanában láttam.”
Lesz pár mérkőzés és most valamennyi játékos létfontosságú lesz. Conte ezzel kapcsolatban is nyilatkozott sajtótájékoztatója folyamán, melyen két játékos fontosságát emelte ki különösen. Az egyik nemrégiben került reflektorfénybe, míg a másik nemrégiben tért vissza Torinóba: Luca Marronéról és Martín Cáceresről van szó: „A szezon legelején tudtam, hogy Marrone rendkívüli. Nagyon jól játszott a Sienában, ahol felfigyeltem a mentalitására, mely győzelemre született. Bízunk benne, ő a Juventus jelenét és jövőjét képviseli. Csupán csak a földön kell járnia, habár eddig is ezt tette. Továbbra is keményen kell dolgoznia mindenféle panaszkodás nélkül. Most, hogy nehéz időszak következik: bizonyíthat. A másik oldalon: találkoztam Cáceressel és üdvözöltem őt. Csak 5 védőnk volt, így elengedhetetlen volt a leigazolása. Egy olyan játékost sikerült megszereznünk, aki több poszton is bevethető, mindemellett ismeri már a Juventust. Kell még egy kis idő, hogy megbarátkozzon a csapattal. Remek attitűddel érkezett, tisztában van azzal, hogy a legjobb védelemmel rendelkező olasz csapathoz szerződött.”
juventushungary.hu