Recent comments

Friss Hírek

A Lecce legyőzte az Intert

Bár az Olasz Kupában a Napoli ellen vereséget szenvedett, és ezzel kiesett az Inter, a bajnoki formáját tekintve így is parádés előjelekkel készült az utolsó előtti Lecce elleni összecsapásra, hiszen a legutóbbi hét mérkőzését megnyerve a tabella hátsó régiójából egészen a negyedik helyig szárnyalt.

Sokáig nem úgy tűnt, hogy bármitől is kellene tartania a milánói együttesnek Benassi nagy hibája után Diego Milito kaparintott meg a labdát, de éles szögből nem talált el az üresen maradt kaput.

A 18.percben elkezdett életjeleket mutatni a Lecce, előbb Muriel futotta le nagyon simán Samuelt – szerencséjére kapusa, Júlio César résen volt – , majd Cuadrado 18 méteres lökete kerülte el a bal felső sarkot.

Nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt az Inter, a 25. percben Sneijder egy labdaszerzés után tekert 14 méterről a bal felső fölé, majd Benassi óriási védéssel kompenzálta korábbi hibáját, Samuel szöglet utáni fejesét hatalmas bravúrral védte a bal saroknál.

Még mindig csak a 32. minutumban jártunk, amikor gyors egymásutánban előbb Pazzini éles szögből leadott lövésénél hárított Benassi, majd a beívelés után Cambiasso fejese kerülte el a bal sarkot.

A 40. percben némileg váratlanul aztán megszerezte a vezetést a forduló előtt 19. helyen álló Lecce, egy indítást Cambiasso éppen, hogy nem ért el, így a labda Giacomazzihoz került, aki fordulásból, 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1–0). Ezzel a találattal 450 perc után kapott idegenben ismét gólt az Inter.

A fordulást követően Samuel fejesét a jobb oldali kapufa védte, a kipattanót pedig hiába stukkolta közelről az üres kapuba Cambiasso, a középpályás a védő próbálkozásánál már lesen volt.

A 71. percben Cambiasso lábáról Diego Milito elé pattant a labda, ő pedig egy lépésről könnyedén lőtt az üresen tátongó kapuba – pechére azonban ő is lesen helyezkedett, így ezt a találatot is (jogosan) érvénytelenítette a játékvezető.



Lecce–Internazionale 1–0 (Giacomazzi 40.)


NSO.hu