Recent comments

Friss Hírek

Conte: Mindent megteszünk, hogy továbbjussunk


Antonio Conte határozottan kijelentette, hogy meg akarja nyerni az Olasz Kupát. A Bianconeri a Roma együttesével találkozik a negyeddöntőben és a tréner biztos benne, hogy kedden este  ugyanolyan szellemben lépnek pályára a Juventus Arénában, mint a bajnoki mérkőzéseken.
A 42 éves edző, így kezdte a sajtótájékoztatót: "Ez egy oyan verseny, ahol minél tovább akarunk jutni. Minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy bejussunk a következő körbe, de tisztában vagyunk az előttünk álló nehézségekkel."
Conte a Giallorossi ellen kénytelen lesz felforgatni csapatát, ugyanis Claudio Marchisio és Simone Pepe is bicegve hagyta el a bergamói pályát. Az edző megerősítette ebbéli szándékát és elárulta, hogy főleg azok fognak pályára lépni, akik az idei szezonban eddig kevesebb lehetőséghez jutottak.
"Biztosan változtatni fogok bizonyos dolgokon. A két sérülés miatt, de egyébként is számítok azokra, akik eddig kevesebbet játszottak. Szóval minden lehetőséget szem előtt tartunk. Mivel 5 védőről és ugyanennyi középpályásról van szó, ez egy fontos lehetőség lesz azoknak, akik megérdemlik, hogy pályára lépjenek."
A sérültek helyére beállt Emanuele Giaccherini és Luca Marrone remek teljesítményt nyújtottak Bergamóban, aminek köszönhetően könnyen Conte kezdőben találhatják magukat.
"Marchisiot egy olyan játékos fogja helyettesíteni, akinek hasonló tulajdonságai vannak. Úgy gondolom, hogy Giaccherini megfelelő minőséggel rendelkezik. Aztán ott van Marrone is, egy olyan játékos, aki figyelemre méltó módon fejlődik. Ha szükséges Pirlo helyén is játszhat, mert mindhárom középpályás poszton bevethető."
A vendég Roma botladozva kezdte a szezont, de a Luis Enrique vezette csapat mostanra remek formának örvend és már öt meccse nem talált legyőzőre.
"A Roma egyre jobb. A csapatuknak saját identitása van és pontos elképzeléseik vannak arról, hogy miként akarnak játszani. Luis Enrique kiváló munkát végez."
juventushungary.hu