Recent comments

Friss Hírek

Magabiztosan verte a Milan a Cagliarit

Az olasz labdarúgó-bajnokság 20. fordulójának záró mérkőzésén a címvédő AC Milan hazai pályán Zlatan Ibrahimovic, Antonio Nocerino és Massimo Ambrosini góljával magabiztosan, 3–0-ra legyőzte a Cagliarit.


A két csapat tabellán elfoglal helyezése (a Milan a 2., a Cagliari a 14.) és az egymás elleni őszi mérkőzés (2–0-s Milan-siker) mind az predesztinálta, hogy a piros-feketék egy sikerrel zárkóznak az Udinesét felülmúló Juventusra.

Az első hazai lehetőségecskére a 11. percig kellett várni, akkor Robinho indítása után Nocerino lövését blokkolták a védők.

Az első félórához érkezve előbb Van Bommel kapáslövését védte Agazzi, majd Ibrahimovic passza után Meszbah lőtt kevéssel a léc fölé.

A 32. percben aztán megszerezte a vezetést a Milan, Ibrahimovic harcolt ki szabadrúgást a kaputól 25 méterre, és parádés mozdulattal, a jobb oldali kapufát is érintve védhetetlen gólt tekert a Cagliari kapujába (1–0). A svéd támadónak egyébiránt ez volt a 15. szezonbeli bajnoki találata, amellyel vezeti az olasz góllövőlistát.

A 39. percben már 2–0-t mutatott az eredményjelző, Mexes a félpályáról ívelte fel a labdát a büntetőterületen belül álló Ibrahimovicra, ő mellel lekészítette a 16-os vonalánál érkező Nocerinóhoz,aki kapásból bal külsővel kilőtte a jobb alsó sarkot, megszerezve 7. idénybeli találatát (ezzel a második helyen áll a Milan házi listáján).

A második félidő 10. percében ismét az olasz támadó került helyzetbe, ezúttal azonban Agazzi szögletre tolta próbálkozását.

Az 58. percben El Kabir beállításával már négy támadóval próbált a szépítésért harcolni a Cagliari, de egy megpattanó és így mellé szálló Thiago Ribeiro lövésen kívül sok érdemlegeset így sem tudott felmutatni.

A másik oldalon a csereként beálló El Shaarawy első próbálkozásából kevéssel tévesztett csak kaput, majd Emanuelson átlövését másodjára fogta a vendégek kapusa, ahogy Abate 72. perces veszélyes beadását is.

Negyedórával a vége előtt a percekkel korábban pályára lépő Ambrosini lőtte ki 14 méterről gyönyörűen, jobb külsővel a jobb alsó sarkot (3–0).

A hajrában még egy újabb Van Bommel bombát láthatott a San Siro közönsége, Agazzi azonban kitenyerelte a labdát, így végül maradt a háromgólos különbség, a Milan magabiztos győzelmével pedig tapad a listavezető Juventusra.





Milan–Cagliari 3–0 (Ibrahimovic 32., Nocerino 39., Ambrosini 75.)


NSO.hu