Recent comments

Friss Hírek

Coppa Italia: Milan-Juventus elődöntő lesz

Azért csapott össze a Milan és a Lazio a 2012-es Olasz Kupa negyeddöntőjében, hogy kiderüljön, melyik csapat vív majd meg kettejük közül a Juventusszal oda-visszavágós alapon az egyik elődöntőben (a másikban Siena–Napoli párharcot rendeznek).

A hazaiaknál Zlatan Ibrahimovic csak a kispadon kezdte a mérkőzést, elöl a Robinho, Stephan El Shaarawy kettőssel operált a Milan, de általánosságban is megállapíthattuk, hogy több eddig „kikímélt” futballista is játéklehetőséget kapott a két edzőtől. 

Robinho már a második percben gólt szerezhetett volna, de 12 méterről leadott lövését védte Federico Marchetti a bal sarok előtt. Kissé álmosan kezdett a Lazio, de az 5. percben mégis előnyhöz jutott az Alvaro González beadását hat méterről higgadtan a kapuba vágó Djibril Cissé révén. Mi tagadás, nincs éppen a legjobb formában a francia, de azért mégsem illett volna ennyire üresen hagyni őt.

A rómaiak góljánál nagyot hibázó Ignazio Abate nem sokkal később javított: ő ívelt be a jobb oldalról, a labda az egy védővel összecsapó Alexander Merkelről Robinho elé került, aki négy méterről a léc alá bombázott. Még csak a 18. percben jártunk, amikor egy korábbiaknál is sokkal szebb találattal vezetéshez jutott a Milan: El Shaarawy pörgette csodálatosan Clarence Seedorf elé a labdát, aki egy csel után 15 méterről kilőtte a bal felső sarkot. 

Nem zakkant meg egy csöppet sem az egalizálástól a Lazio, sőt, González hat méterről fejelhetett kapura, de elhibázta a hatalmas ziccert (Marco Amelia kapus pedig a kipattanónál is túljárt Abdoulay Konko eszén), majd Cissé is egyenlíthetett volna.

Szemmel láthatóan élvezte az összjátékot a hazaiak Robinho, Seedorf, El Shaarawy triója, teljes gőzzel reklamált Tommaso Rocchi, de a mérkőzésen ez sem segített, és szép lassan a szürkeségbe hullott. 
A fordulást követően nagy meglepetésben volt részünk: nem gondoltuk volna, hogy a több gólhelyzetet hozó hajrá után ismét kemény, de meddő és unalmas játszadozás folyik majd a gyepen. A 60. perc tájékán láthattunk pár szép hazai próbálkozást, majd a Lazio védője, André Dias ütötte ki szó szerint Mark van Bommelt (ezért komoly eltiltást kap még).

A csereként beállt Miroslav Klose révén fél óra múltán veszélyeztetet ismét a vendégcsapat, amely innentől kezdve távoli lövésekkel szórakoztatta a nagyérdeműt és Amelia kapust. Pályára lépettIbrahimovic is, mégpedig a középpályás Alexander Merkel helyén, és játékmesterként próbálta meg szolgálni társait. Robinhónak jobban ment a passzolás, de gyorsan elvégzett szabadrúgása után El Shaarawy is kihagyta a maga helyzetét. 

A 84. percben a svéd megmutatta, hogyan kell elgurítani a labdát a kapus mellett, és higgadtan értékesítette a szintén a cseresorból bevetett Urby Emanuelson kiváló passzát. Amely picinyke lesen találta a gólszerzőt, de nem ezen múlott a továbbjutás.

Az elődöntőben a Juventusszal találkozik a Milan, az odavágókat február 8-án, a visszavágókat március 21-én rendezik.



Milan–Lazio 3–1 (2–1)  G: Robinho 14., Seedorf 18., Ibrahimovic 84. ill. D. Cissé 5.