Recent comments

Friss Hírek

Allegri: A Kupa megnyerése az egyik célunk



“Előttünk áll egy kupa negyeddöntő, a feladatunk pedig az, hogy továbbjussunk a következő körbe. Az Olasz Kupa megnyerése az idei szezon egyik célja. Ma este másfajta motívációnk lesz. Ez egy negyeddöntő, ahonnan be akarunk jutni az elődöntőbe. A Lazio egy nagy csapat, jó formában vannak és a legjobb csapatukkal érkeznek hozzánk. Jól kell játszanunk, ha sikert akarunk elérni.”
“Még nincs meg a kezdőcsapatom a mérkőzésre, de Seedorf biztosan kezdő lesz.  Hosszabb kihagyás után mostanra utolérte magát, most csak pár meccsre van szüksége, hogy formába lendüljön.  Mesbah valószínűleg szintén ott lesz a kezdőben. Bonera lesz az egyik középső védő. Ibra remekül van. Nyugodt és fizikálisan is rendben van, de ő sem robot és néha pihennie kell. Bevethető, de azt hiszem csak a kispadon kap helyet.”
“Nem igaz, hogy egyes meccsek fontosak, mások meg nem. Mindegyik lényeges, mert egy vereség mindig visszavet egy csapatot. Mindegy, hogy Olasz Kupa, bajnokság vagy Bajnokok Ligája, sehol sem szabad hibázni, mert megtörhet a csapat lendülete. A Juventus két nehéz év után újra visszatért a legjobbak közé a bajnokságban. Nagy az elszántság náluk és az új stadion is sokat segít a klubnak.”

“Szerintem a klub jól áll, de van még fejlődési lehetőség. Pontokat veszítettünk a derbin, de aztán javítottunk a Novara ellen, ahol technikailag és intenzitást tekintve is jó meccset produkáltunk. Seedorf fontos a csapat számára, mivel ő egy rutinos klasszis. Jól kezdte a szezont, aztán a térde arra kényszerítette, hogy egy pár hetet kihagyjon, de most már jól van. A tudása garanciát jelent és biztos vagyok benne, hogy sokat segít majd nekünk a szezon második felében.”



“Az átigazolási piac nem nagyon hat rám, a legtöbb hír csak a média kitalációja. Persze tudom, hogy a Tévez-ügy valós, de igyekszem nyugodt maradni és a munkámra koncentrálni. A klub tudja, mit miért tesz, ezért nem izgatom magam a pletykák miatt és könnyebbség, hogy nem kell ezekkel a dolgokkal is nekem törődnöm. Az elmúlt másfél évben a vezetőség remek játékosokat igazolt. Ha Tévez is érkezik, akkor igazán szerencsésnek mondhatom majd magam, mert a klub egy újabb nagy erőfeszítést tesz a csapat sikeréért. Maxi Lopez egy olyan játékos, akit már régebb óta figyelünk. Várnunk kell pár napot, aztán meglátjuk mi történik. ő egy fontos játékos, mert ha nem lenne az, nem is gondolkodnánk benne.”

“Flamini pár hét múlva újra a csapattal edzhet. Aquilani szintén közel a visszatéréshez. M
a reggel volt orvosi vizsgálata. Cassanót is vizsgálják, hogy mikor térhet vissza közénk. Pato sajnos kiesett egy időre, szombaton tér vissza Milanellóba. Minden egyes játékosnál napról-napra kell vizsgálni  a helyzetet.
Elégedett vagyok azokkal, akikre a középpályán számíthatok. Játszhat Merkel, a csatárok mögött Seedorf vagy Robinho. Arra is volt példa, hogy Seedorfot a szélen játszattam tavaly.”
“Nem történt kísérletezés, mert én nem szoktam kísérletezni. Irányítóként Emanuelsonnak csak az a kevés extra hiányzott, hogy magáévá tegye a posztot.”
“El Shaarawy teljesen más játékos lett, mint ami két hónapja volt. Nagyon sokat fejlődött, többet, mint amire számítottunk. Fura látni, hogy valaki ilyen gyorsan ennyit lépjen előre. Fontos a klub számára, de türelmesnek kell maradnia, mert még fiatal és nem szabad túl nagy terhet rakni a vállára.”
acmilan.hu