Recent comments

Friss Hírek

Matri duplájával a Juve nyerte a zebrarangadót


Szerencsés előjelekkel kezdhették a hazaiak a találkozót a szakadó eső és stadionban jelentkező, némi csúszást okozó anyagproblémák ellenére is, hiszen felépültek sérültjeik. Még jobb lett volna a kedvük, ha a második percben Marcelo Estigarribia gólra váltja hatalmas helyzetét. Az Afrikai Nemzetek Kupája miatt alaposan megtizedelt Udinese az első negyedóra végére nyugodott meg, kellett is két hatalmasat védenie Gianluigi Buffonnak.
A másik oldalon Samir Handanovic sem akart lemaradni tőle, és egy az egyben Alessandro Matri sem tudta megverni őt. Az egymásnak feszülő zebrákról mindig nagyon szívesen festő Victor Vasarely örömét lelte volna az első félidő hátralévő részében, mert igencsak férfias párbajokat láthattunk a hószállingózásban. Nem sokkal szünet előtt pedig egy gólt is: Handanovic a lehető legrosszabb helyre ütötte ki Fabio Quagliarella fejesét, Matri pedig két lépésről a hálóba lőtt. 1-0
A fordulás után az Udinese megmutatta, hogy nem sorsolás útján kapta a dobogó alját, mert az első gólnál nagyot hibázó Mauricio Isla egy kiváló labdát adott az Antonio Di Natalére figyelő védők mellett a csereként beálló Antonio Floro Floresnek, aki 15 méterről a kapuba lőtt. 1-1 Egy másik cserejátékos, Claudio Marchisio sem akart lemaradni róla, mert alig állt be a 61. percben, a következőben gólpasszt adott, mégpedig nem is mindennaposat Matrinak, aki nagy helyzete után a jóval kisebbet értékesítette. 2-1
Második előnyére már jobban vigyázott a torinói csapat, amely szép csendben áttért a vezetés örömére a 4–5–1-es hadrendre, Matrit elöl hagyva. Az óvatos gurigázásnak viszont nem kedvezett az egyre hevesebb havazás, a torinóiak szerencséjére viszont az Udinesébe befagyott az átütőerő, ráadásul játékosai óvatlanul belementek a hazaiak által kiprovokált „földharcba”.

Nyerni tudott, pontosabban ismét nyerni tudott a bajnokságban a Juventus, amelyik elszakadt kissé egyik veszélyes üldözőjétől. A győzelem fontosságát le lehetett olvasni a lefújás után levonuló hazaiak megkönnyebbült arcáról: nem érte be pontszámban az Udinese az „Öreg Hölgyet”, amely megérdemelten tartotta otthon a három pontot.

NSO.hu