Recent comments

Friss Hírek

ROSSI: Conte a nyerő választás!

A Fiorentina csatára, Giuseppe Rossi már üdvözölte is a tréner kinevezését.

 
Parádés őszi szezonja után mindenki biztosra vette: Giuseppe Rossi személyében végre megvan a megoldás a válogatott csatárgondjaira a Vb előtt. 

Csakhogy januárban Rossi újból térdsérülést szenvedett, és bár a szezon végén visszatért, sőt, gólokat is szerzett, Prandelli nem kockáztatott vele. Azt mindenesetre láthattuk tavaly: ha végre egészséges tudna maradni, Rossi hatalmas segítségére lehetne a válogatottnak.

A 27 éves támadó válogatott béli sorsa a mai naptól Antonio Conte kezében van, a 44 éves edzőtől pedig idővel minden bizonnyal újra megkapja majd a bizalmat. Rossi azért a biztonság kedvéért máris üzent Conténak.

“Conte kinevezése számomra remek döntésnek tűnik, biztos vagyok benne, hogy nagy munkát fog elvégezni a válogatott élén. Tudjuk jól, hogy mit vitt véghez a Juventusnál, a megszerzett Scudettók beszélnek helyette. Conte a legjobbat képes kihozni minden játékosból, ő egy igazi győztes, és ez nagyon fontos dolog.”

Rossi ezt követően a sérüléseiről is szót ejtett, hangsúlyozva: készen áll újra a maximumot nyújtani.

“Nem vagyok porcelánból, bár tudom, hogy ahhoz, hogy 100%-os legyek, több speciális feladatot kell elvégeznem, mint másoknak, de nem akarom emiatt korlátozva érezni magam. Három súlyos sérülésem is volt néhány éven belül, de ez nem jelenti azt, hogy ne lennék képes hamarosan újra 90 percig a pályán lenni, vagy hetente több meccset is lejátszani.”

Az előző szezont 16 bajnoki góllal záró Rossi végül híres becenevére, a Pepito névre is kitért.

“A Pepito becenevet nagyon szeretik a szurkolók, de szinte csak ők használják, a barátaim soha, még kevésbé az édesanyám vagy a nővérem. Ők csak akkor hívnak így, ha ugratni akarnak.”

forrás: azzurri.co.hu