Recent comments

Friss Hírek

NAPOLI: Kikaptak a PSG-től

A francia bajnok Paris Saint-Germain nemzetközi felkészülési mérkőzésen 2–1-re legyőzte idegenben a Napolit, de Thiago Silvát az első negyedórában combsérülés miatt le kellett cserélni.


A párizsiak már a nyolcadik percben megzörgették a nápolyi hálót, de Lavezzi bal oldali szabadrúgása után Cavani már lesen helyezkedett, így a játékvezető a hazai közönség örömére érvénytelenítette a korábbi Napoli-támadó találatát.

A 12. percben egy sarkazásnál combsérülést szenvedett Thiago Silva, így a brazil védőt le kellett cserélnie a PSG-nek – jeges tömlővel a lábán hagyta el a pályát.

Innentől kezdve a hazaiak váltak támadóbbá, a félidő derekához érve Insigne lapos lövése még nem okozott gondot Sirigunak, a játékrész hajrájában azonban két nagy nápolyi lehetőséget is feljegyezhettünk: előbb Zapata szöglet utáni fejesét blokkolták a gólvonalon, majd Hamsík távoli ágyúzása kerülte el a jobb felsőt.

A fordulást követően előbb Michu 20 méteres ívelése okozott riadalmat, majd Cabaye lapos lövését paskolta szögletre Rafael.

Az 51. percben egy gyors kontra végén Higuaín előkészítése után Insigne lövését még védte a kapus, de a kipattanóra az argentin támadó érkezett leggyorsabban, és öt méterről a kapuba pofozta a labdát (1–0).

Az előny csupán négy percig tartott, Matuidi helyzete még kimaradt, a szünetben beálló Ibrahimovic azonban bevágta a kipattanót (1–1).

A Napoli Inler szabadrúgásával és a nagyon aktív Insigne lövésével veszélyeztették Douchez kapuját, újabb találatot azonban nem tudott elérni.

A 77. percben Pastore gondolt egyet, és kezdett szólóba a hazai térfélen, emberét egy az egyben megverve betört a 16-oson belülre, és 12 méterről kilőtte a jobb felső sarkot (1–2).

A végén a kitámadó olaszok kis híján újabb gólt kaptak, de Lucas próbálkozását Andújar védte, így a PSG végül 2–1-re megnyerte a nápolyi találkozót – kérdés, hogy Thiago Silvát mennyi időre veszítette el.   


ACQUA LETE KUPA
Napoli (olasz)–Paris Saint-Germain (francia) 1–2 (0–0)

Gólszerző: Higuaín (51.), ill. Ibrahimovic (55.), Pastore (77.) 

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Real Betis (spanyol)–Fiorentina (olasz) 1–2


forrás: NSO