Recent comments

Friss Hírek

LIPPI: Bíznotok kell Allegriben

Marcello Lippit is meglepte Antonio Conte távozása, ám legutóbbi interjújában arra kérte a Juventus szurkolóit, hogy bízzanak Allegriben.


A Guangzhou Evergrande edzője és a Juventus legendás trénere a Tuttosport napilapnak beszélt azokról a drámai változásokról, amelyet a nyár hozott Torinóban.

„Abban reménykedtem, hogy Antonio Conte sok évig a Juventus kispadján marad, mivel nagyon örültem volna, ha több győztes korszak fűződik a nevéhez. Kicsit romantikus álmokat dédelgettem...

Nehéz rájönni, mi jár az emberek agyában. Amennyiben megérzett bizonyos dolgokat, és megvolt hozzá a bátorsága, hogy ezeket szóvá tegye, akkor a döntése miatt tiszteletet érdemel.”

Antonio Conte a szezon előtti felkészülés második napján tette közzé távozását, amely közös megegyezéssel történt, így azonban kissé zavaros helyzet keletkezett a klubnál.

„Valószínűleg jobb lett volna a klub számára, ha Antonio korábban hozza meg ezt a döntést, azonban minden bizonnyal egyéb tényezők közbeszóltak.” - nyilatkozta a világbajnok edző.

„Nagyon bízok Allegriben. Már dolgozott nagycsapatnál a Milan révén, és bajnoki győzelemre is vezette őket. Előfordulhat, hogy az elején lesznek problémák, részben a milánói múltja miatt, azonban ezt követően Allegri készségei meg fogják mutatni magukat.

Rendkívül fontos lesz a jó kezdés. Nem kételkedem abban, hogy a csapat és az edző egységként fog dolgozni a cél érdekében. A jelenlegi helyzet a klubnál nagyon meggyőző, ami lehetővé teszi egyértelmű célkitűzések meghatározását. A klubban áll a Juventus legnagyobb erőssége.Sorozatban három olasz bajnoki címet nyertek, így teljesen természetes, hogy esélyesként tekint rájuk mindenki. Az is természetes, hogy a Roma, Napoli, Inter és Milan pedig erősíteni próbál, hogy ledolgozza a hátrányát.”

Marcello Lippi egyik tanítványa elhagyta Torinót, ám a milánói rossonero klubnál egy másik tanítvány vette át az irányítást.

„Pippo nagyon lelkes, és szerencsés, hogy olyan klubnál dolgozhat, amelynek élvezheti határozott támogatását. Azonban sok fog múlni a keret minőségén, mivel a szenvedély és a lelkesedés nem tud mindent kompenzálni.”

Marcello Lippi is elhagyta anno a Juventust, majd később visszatért, hogy újabb bajnoki címet nyerjen a torinói csapattal, vajon Antonio Conte is követheti a példáját?

„Hogy visszatérhet-e a Juventushoz? Antonio rendkívül kötődik ehhez a klubhoz, nem zárható ki, hogy egy napon visszatér a Juventushoz.

Hogy elvállalja-e az olasz szövetségi kapitányi megbízatást? Örülnék, ha úgy érezné, hogy szívesen belefog ebbe a munkába, de ugyanezt mondhatom Roberto Mancini és még néhány név kapcsán, akik potenciális jelöltek a válogatott vezetésére.” - zárta rendkívül diplomatikusan nyilatkozatát Marcello Lippi.


forrás: juventuz.blog.hu