Recent comments

Friss Hírek

INTER: Thohir még csak most lendül bele a költekezésbe


Mostanában nagy erőkkel keresi 2010-es önmagát az INTERNAZIONALE, csak éppen a kispadon és a keretben is nehezen sikerült megtalálni az ideális embereket. 


Az elmúlt idényben sem tudott beleszólni a bajnoki címért folytatott küzdelembe – amely, ha kimondják, ha nem, de mindig cél a klubnál –, és úgy tűnik, egyhamar nem lesz világverő a kék-fekete sereg. Az azért mindenképpen szimpatikus, hogy újabb fiatal olaszok hada érkezett a klubhoz, de az csöppet sem meglepő, hogy őket azzal a lendülettel tovább is passzolták kisebb egyletekhez, a maradók közül pedig Giovanni Zarótól vagy Marco Ferrarától még a mérkőzésre nevezett keret is távol áll. 

A kölcsönből visszatértek közül a paraguayi bal oldali mindenes, Rodrigo Alborno nehéz idők előtt áll, de az argentin középső védő, Matías Silvestre, az uruguayi balszellő, Diego Laxalt vagy a nigériai futógép, Joel Obi azért jó eséllyel harcol a kispadért; a tavaly 5.3 millióért vett arg bal oldali támadó, Ezequiel Schelotto azonban ismét új csapatot kereshet. Felhívnánk viszont kedves olvasóink figyelmét a még tizenéves szélső védőre, a szenegáli Ibrahima Mbayére, aki az elmúlt idényben szerzett némi rutint a Livornóban, szerzett két gólt és adott két gólpasszt, és minden tényező adott ahhoz, hogy Afrika Roberto Carlosa legyen.

SZERB LEGENDA A VÉDELEMBEN, SZLOVÉN ÉS GALL SZŰRŐ ELŐTTE

Márciusban kiderült már, hogy szerződése lejártával az Interben folytatja a Manchester United szerb legendája, Nemanja Vidics, aki ugyan nemsokára már 33 éves, de egy-két jó idény még biztosan áll előtte. „Vidics világklasszis játékos. Nagyon boldogok vagyunk, hogy sikerült nyélbe ütni ezt az üzletet és Vidicset Milánóba csábítottuk. A világ egyik legjobb védője, a képességei, a nemzetközi tapasztalata és a személyisége nagy segítségére lesz a csapatnak, ráadásul a fiatal játékosoknak is rengeteget tud segíteni” – köszöntötte őt új állomáshelyén Erick Thohir, az Inter elnöke, akinek Vidics a második sztárigazolása Hernanes után. Egyébként Thohir nemcsak szavakkal ismeri el a bekket, ugyanis kedvéért a klub eddigi évi 2.5 millió eurós fizetési sapkájától is eltekintett: Vidics évi 4.8 milliót keres majd, egészen 2017-ig. Nettóban, egyébként Manchesterben ennél 60 százalékkal többet kapott.

A középpálya új seprője a francia Yann M'Vila lesz, legalábbis a következő szezon erejéig, ugyanis a 24 éves, 22-szeres francia válogatott középső védekező középpályást egy évre kölcsönbe szerezte meg a milánói klub az orosz Rubin Kazanytól, nyolcmillió euróra rúgó vételi opcióval. A futballista 2013 elején igazolt Oroszországba a Stade Rennestől, 12 millióért, és ha bejön neki az olasz meló, a válogatottba is visszatérhet, hiszen nemrégiben lejárt a rá dorbézolásért kiszabott eltiltás, a vb előtti bő keretbe is bekerült. Egyébként egy kis áldozatot ő is hozott, mert Oroszhonban évi hárommilliót keresett, Milánóban 1.2 milliót fog. A védelem bal oldala a brazil Dodóval lett még erősebb (itt is bevethető a japán Nagatomo Juto, a keret hatodik legértékesebb spílere), aki kölcsönbe érkezett az AS Romától, de két év múlva 7.8 millióért megvehető. Ez az idénye alig 1.2 millióba kerül a portugál útlevéllel is bíró Dodónak, és a vételi opció egészen csodálatos: abban a másodpercben életbe lép, ahogyan Jose Rodolfo Pires Ribeiro (azaz Dodo) pályára lép tétmérkőzésen az Inter színeiben… Ebben egészen biztosak a felek, lévén Dodo 2019-ig írt alá. 

A védelem rendben lévőnek tűnik tehát, hiszen Samir Handanovic parádés kapus, Andrea Ranocchia középen, Juan Jesus és Jonathan a jobbon képes magas szinten (ha nem mindig kiegyensúlyozottan) futballozni, és ugyebár ott a jó öreg Hugo Campagnaro is. 

A középpálya közepén egyenesen bő a választék: az említettek mellett Hernanes, Mateo Kovacic, Ricardo Álvarez, Fredy Guarín, Szafir Taider és Zdravko Kuzmanovic is bevethető, nem is beszélve a közös tulajdonból véglegesen megszerzett Rene Krhinről. Klasszikus szélsőkből viszont hiány mutatkozik, lásd az Ezequiel Schelotto, Laxalt kettős, és a csatársor sem éppen acélos.

DE KI FOG ITT GÓLT SZEREZNI?

Az argentin Mauro Icardi ugyan elképesztően nagy tehetség és tavasszal már remekelt, de hosszú távon még bizonyítania kell, honfitársa, Rodrigo Palacio gyengéi a nyári világbajnokságon mindenki előtt nyilvánvalóvá váltak; a szintén argentin, sokoldalú támadó Rubén Bottától is botorság lenne várni a gólzsák kinyitását. Vidics ezért is protezsálja gőzerővel egykori csapattársát, Javier Hernándezt, és Louis van Gaal állítólag beérné csereértékként Guarínnal, akinek szintén régóta menőkéje van. Nehezíti a helyzetet, hogy a mexikóiért az Atlético Madrid is bejelentkezett, és Diego Simeone igen hízelgően nyilatkozott többször is „Chicharitóról”: bizony mostanában a spanyolok jóval többért igazolhatnak, mint Thohirék. Arról már nem is beszélve, hogy a Juve is vevő lenne Hernández szolgálataira, és a szintén unitedes Naniért is éppen ez a két klub jelentkezett be angol források szerint.

Az Inter barterezni fog a Southamptonnal: onnan az Angliában hatalmas csalódást okozó Pablo Osvaldót kapják kölcsön, cserébe Taider (kilencmilliós vételi opcióval, korábban pluszban kérték Campagnarót is) megy át a nagy vízen egy idény erejéig. Osvaldo már mindenben megegyezett a hírek szerint az Interrel, és szerelmes üzenetekkel bombázza a klubot és annak edzőjét is. Cikkzártakor (kedden kora délután) a hivatalos bejelentések szerint már csak a pecsét hiányzik a szerződésekről. Campagnaro egyébként az AS Romában vagy a Portóban is kiköthet, a keretben az utóbbi helyről megtérő Rolando pótolhatja, akiért négymilliót ajánlottak az olaszok. 

Méltányos árat, tízmillió körül kellene fizetni az elnök legújabb „szerelméért”, az évi 1.9 milliós fizetéssel is beérő, az orvosi vizsgálatokra váró Gary Medelért, aki a védekező szekció új feje lehetne a klubnál – ahonnan, és ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni, korszakváltásként értékelhető Esteban Cambiasso, Wálter Samuel és JAVIER ZANETTI távozása, a két ékről, Antonio Cassanóról és Diego Militóról már nem is szólva. Ha már távozók: sok nagy reménység is kellemetlen véget ért a klubnál, Isak Belfodil, Marco Benassi, McDonald Mariga és Gaby Mudingayi is távozott; no és emlékezzünk meg a 39 éves kapuvédőről, az új szerződést nem kapott Luca Castellazziról is. 

Térjünk vissza a csatárokra: a PSG leszögezte, hogy Ezequiel Lavezzi nem eladó (csak húszmilliónál többért), több eséllyel mozdítható viszont a Tottenhamnél valósággal eltűnt Erik Lamela vagy a Serie A-ban már szintén bizonyított Sztevan Jovetics. Csakhogy az ő megszerzésük sem lenne sokkal olcsóbb, ezért is vetődhetett fel, hogy helyettük Patót megszerezzék Brazíliából.

Guarín (akinek 18 milliós kikiáltási ára sokakat elriasztott) biztos távozónak tűnik, a Monaco is szeretné megszerezni, és a Juve is benne látja az esetleg távozó Arturo Vidal tökéletes helyettesét, és akinek távozását már csak ezért sem bánnák (már 13-ért odaadnák a legfrissebb pletykák szerint, természetesen kissé megbónuszolva), mert a helyére érkezhet még ezen a nyáron a PSG kontrakus-rebellise, Adrien Rabiot. Schelotto mellett Silvestrére is kikerült a virtuális eladó-címke, Kuzmanovic pedig a Valenciában köthet ki. 

Érdemes zárásként megnézni, milyen kerettel győzött a 2010-es Bajnokok Ligája-döntőben a Bayern München ellen az Inter: a Júlio César – Maicon, Lúcio, Samuel, Chivu – J. Zanetti, Cambiasso, Sneijder – Eto'o, D. Milito, Pandev csapat kezdett, a kispadon José Mourinho mellett pedig Francesco Toldo, Iván Córdoba, Marco Materazzi, Dejan Sztankovics, Sulley Muntari, McDonald Mariga és Mario Balotelli ült. Páran visszavonultak, a többiek közül senki sincs már a klubnál: alapos vérfrissítésen esett át tehát a klub, amelynek egyelőre még odahaza kell bizonyítania, hiba lenne máris „kontinentális” célokat kitűzni elé.

A potenciált azonban lehetetlen eltagadni.

forrás: NSO