Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Hazajönni mindig öröm!

Szerda este megérkezett Milánóba Clarence Seedorf, a Milan korábbi klasszisa és a legújabb vezetőedzője.


Seedorf repülőgépe szerda este landolt a Linate repülőtéren és 19 óra 27 perckor érkezett meg a San Siróban.

Először Adriano Galliani vezérigazgató üdvözölte. 

A találkozó után röviden nyilatkozott is a sajtónak: “nagyon boldog vagyok. Sajnálom, hogy ilyen helyzetbe került a Milan, de mindent megteszünk, hogy vissza juttassuk az élre. Claudio Lippi miatt is szeretném ezt, Ő mindig a szívemben lesz. Hazajönni mindig külön öröm. Izgatott vagyok, és remélem a csapat is, a szurkolókkal együtt. Pozitív eredményekbe kell ezt fordítanunk. 2012-ben távoztam a Milantól, egy időszak lezárult. Most az a dolgom, hogy a segítségemmel visszatérjen a csapat a csúcsra. Két évvel ezelőtt Silvio Berlusconi elnök megjósolta mindezt”.

Seedorfról több korábbi csapattársai, és jelenlegi barátai is elismerő szavakkal beszéltek.

Cafú: “Hatalmas megtiszteltetés, hogy Seedorffal együtt játszhattam a Milanban. Sok sikert kívánok az edzői karrierjéhez”.

Ronaldinho: “Jóbarátom Clarence Seedorf bejelentette visszavonulását. Sok sikert kívánok életed új szakaszában! Tartsuk a kapcsolatot!”.

Van Basten: “Seedorf még pályája elején jár, óriási a kockázata annak, hogy ő lett a Milan edzője. Nem lehet tudni, hogy fog megbirkózni a nehéz helyzetekkel akkor, amikor esetleg nem jönnek majd az eredmények. Az fontos, hogy folyékonyan beszél olaszul, de ez még nem garancia a sikerre. Szerintem még nincs meg a megfelelő tapasztalata ahhoz, hogy egy ilyen nagy klubot vezessen. Persze, ez nem azt jelenti, hogy ne drukkolnék neki, sőt, inkább féltem a feladattól”.

Roberto Maroni (Lombardia kormányzója): “Most már elmondhatom: Körülbelül másfél éve mondta el nekem Berlusconi, hogy Seedorf lesz az embere. Ha az öltözőben minden rendben van Seedorf szisztémájával kapcsolatban, akkor lehet foglalkozni a stadionjukkal. A következő napokban tárgyalni fogok a Milannal, megvizsgáljuk a stadionépítésük lehetőségeit”.

George Weah: “Seedorf nagyszerű ember, rengeteg tapasztalata van azáltal, hogy mindent megnyert játékosként, nagyon érdekes lesz őt edzőként nézni. Már játékosként is képes volt motiválni és magával, előrerántani a csapatot. Ő a tökéletes választás ennek a fiatal csapatnak. Szeretném látni, ahogy Maldini és Seedorf visszatér a Milanhoz. Ők igazi barátok és vezetők, tudják, hogy miről szól a Milan mez”.

Seedorf csütörtök délután három órakor tartja első edzését a játékoskerettel és a hétvégi, Hellas Verona elleni bajnokin debütál edzőként.

forrás: acmilan.hu