Recent comments

Friss Hírek

Azzurri: Osvaldo kimaradhat a Vb-keretből?

Az öntörvényű támadónak már korábban is gondja akadt Prandelli etikai kódexével: a Konföderációs kupát ki kellett hagynia rossz magaviselet miatt. 


Most viszont egy, a karrierjét sokkal jobban befolyásoló tornáról maradhat le. Egy angol rádió szerint a Southampton edzésén történtek miatt az olasz kapitány ismét kihagyhatja.

Történt ugyanis, hogy Osvalso összeverekedett a csapat egyik vezéregyéniségével, Jose Fontéval – a Radio Deejay szerint megrúgta és lefejelte őt. Ez kicsit bulvárosan hangzik, de a korábbi ügyeket ismerve egyáltalán nem lehetetlen.  És ilyesmi pedig nem fér bele Prandelli szabályaiba.

Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy ha Balotelli válogatott lehetett az Eb-n (amikor még a Manchester City játékosa volt és tőle volt hangos az angol bulvársajtó) akkor Osvaldo most miért nem lehet?

 És most egy kis szubjektív: Balotellivel akkor megérte kockázatot vállalni, és most az én véleményem szerint Osvaldóval is megérné. Pláne, hogy az olasz válogatottban soha semmi baj nem volt vele, vagyis nem is lenne az akkora kockázat. Korábbi nyilatkozataiból már kiderült, hogy nem igazán érzi jól magát Angliában, és szívesen hazatérne, amihez egy jó Vb-szereplés fontos lenne.

Amellett ,hogy szívesen látnám újra Olaszországban, szerintem a válogatottba is nagyon kéne. Egy rendkívül tehetséges játékos, és Balotellit csak ő tudja jól helyettesíteni. (Balotelli most elég gyenge formában van, és ha nyárig nem lendül bele ismét, nagyon kellhet egy másik center.) Támadókkal jelen pillanatban nem áll annyira jól a válogatott, hogy ilyen luxust megengedhessen magának. (Rossi és El Shaarawy sérült, és ki tudja hogy nyárra formában lesznek-e, Cassano nem megy Brazíliába, így maradt Insigne és egy ingadozó Balotelli.) 

A következetesség érthető Prandelli részéről, de az eredmény mindenképpen fontosabb, és ebben a helyzetben talán megérné elgondolkodni azon, hogy ilyen szintű szigorúság feltétlenül szükséges-e.

forrás: azzurri.co.hu