Recent comments

Friss Hírek

Tassotti: Ez a legkönnyebben járható út az Európa Ligához

Ezúttal Tassotti tartotta a sajtótájékoztatót az Udinese elleni Coppa Italia találkozó előtt, még tegnap délelőtt. 



Délután a Seedorfék kijelölték a Milan keretét a találkozóra. Hiányzik Montolivo, Petagna és Mexes is.  

A párharc egyetlen meccsen dől el, szerda este 20:45-kor a San Siróban.
 
A rossoneri az előző kupafordulóban, egy héttel ezelőtt a másodosztályú Speziát győzte le 3-1-re, a gólokat Pazzini, Honda és Robinho szerezte. A Milan így állt fel: Abbiati – Zaccardo, Rami, Mexés, De Sciglio – Poli, Montolivo, Cristante – Honda, Robinho – Pazzini.

Arról, hogy mi várható az Udinese ellen, ezúttal Tassotti nyilatkozott a sajtónak.

A meccsről: A kieséses szakaszban vagyunk. Mi vagyunk a favoritok a hazai pálya miatt, de így sem lesz könnyű. Tovább akarunk jutni, ez a legkönnyebben járható út az Európa Ligához.”

A felállásról: “Erős csapattal fogunk kiállni, nyerni akarunk. Fontos mérkőzés ez számunkra. A 4-2-3-1-t a szezon végéig fogjuk alkalmazni.”

Seedorfról: “Jól kijövünk, rég óta ismerjük egymást, még akkor is ha az edző-játékos kapcsolat volt. Úgy érzem, hogy igazi részese vagyok a menedzsmentjének és ez jó érzés. Nagyon figyelmes ember, aki mindig figyel a részletekre. Szinte az összes idejét annak szenteli, hogy fejlődjön a csapat. Azért dolgozik, hogy visszavezesse a Milant a legmagasabb szintre. Látszik rajta, hogy tudatosan készült az edzői karrierjére.

Amikor új edző érkezik mindig megváltozik pár dolog, változhatnak pozíciók is. Remélhetőleg a lelkesedés töretlen marad.”


Az új stratégiáról: “A legfontosabb, hogy az első fél órában a legnagyobb nyomást helyezzük az Udinésére, úgy ahogy a Verona ellen is tettük.”

Veronáról: “Szűkös győzelem lett, nagyon szűken védekeztek, így nehéz volt megoldani ezt a szituációt, azonban a meccs végén kijött a fölényünk. Remélem az Udinese ellen hamarabb sikerül feltörni a védelmet.”

Balotelliről: “Mario csak pár éve igazi center, ráadásul a környezete sem volt mindig a legjobb. Most azonban rátalált a nyugalomra.”

Hondáról: “Még dolgoznia kell egy kicsit, hogy utolérje magát és még több erő legyen a lábában. Technikás játékos, biztos vagyok benne, hogy hamarosan ez meg is lesz. Megvizsgáljuk a kondícióját aztán meglátjuk, hogy játszani fog-e. Legjobban a csatár mögött érzi magát, azonban a mi taktikánkban gyakran változtatják a posztjukat a támadók, így előfordul, hogy a szélen kell játszania.”

A sérültekről: “Bonerát pihentetjük a Cagliarira, reméljük addigra minden rendben lesz. Nem tudom, hogy várhatóak-e még felépülők, az biztos, hogy Abate és Constant közel áll hozzá. Elképzelhető, hogy a padra leülhetnek majd, meglátjuk. Pazzini egy hosszú sérülés után tért vissza, tudtuk, hogy a kezdeti időkben lehetnek problémák, azonban megtettünk minden óvintézkedést és a kellő óvatossággal tettük őt be a csapatba.”

Kakáról: “Úgy érzi, hogy jól együtt tud majd dolgozni Hondával. Ha Birsa is játszani fog, akkor megint középen számítunk rá.”

A védelemről: “Ha a támadóink is megfelelően kiveszik a részüket a védekezésből, akkor a védekezés is könnyebben megy. A Verona ellen jól védekeztük le a térfelünket úgy, hogy közben kevesebb energiát égettünk. Nem volt véletlen, hogy nem kaptunk gólt, hiszen nem is engedünk lehetőséget a Veronának.”

Mercatóról és a támadósorról: “Matri távozása után kértük a vezetőséget, hogy hozzák vissza Petagnát.”

Mexésről: “Nincs jól, vasárnap lázas volt.”

Az Udinese a bajnokságban a 15. pozíciót foglalja el 20 ponttal, a mérleg 6 győzelem, 2 döntetlen és 12 vereség. A rúgott gólok száma 20, a kapott góloké 31.

Az udinei együttes az Olasz kupa nyolcaddöntőjében az Intert fogadta hazai pályán. A találkozót Maicosuel 32. percben szerzett góljával az Udinese nyerte és továbbjutott. Az Udinese a következő kezdővel állt fel: Kelava – Heurtaux, Danilo, Domizzi – Vidmer, Pinzi, Badu, Allan, Gabriel – Lopez, Maicosuel.

Francesco Guidolin, az Udinese vezetőedzője kijelölte utazó keretét.

Az Udinese kerete: Brkic, Kelava, Scuffet; Basta, Bubnjic, Danilo, Domizzi, Douglas, Gabriel Silva, Heurtaux, Naldo,  Widmer; Allan, Badu, Fernandes, Jadson, Lazzari, Pereyra, Pinzi; Di Natale, Maicosuel, Muriel, Nico Lopez, Zielinski.


A két csapat története során 84 alkalommal találkozott egymással, a mérleg 37 Milan és 16 Udinese győzelem, míg 31 alkalommal döntetlen lett a végeredmény. Ezeken a mérkőzéseken a Milan 148, az Udinese 85 gólt szerzett.

A két klub előző összecsapásán a Milan Birsa góljával 1-0-ra legyőzte ellenfelét. Akkor a következőképpen állt fel a hazai együttes: Gabriel – Abate, Silvestre, Zapata, Constant – Poli, Montolivo, Muntari – Birsa, Robinho – Matri.

A találkozót Marco Guida vezeti. 

A 32 éves játékvezető 2010 januárjában debütált a Serie-A-ban és azóta 51 mérkőzést vezetett, míg az Olasz kupában 6 alkalommal fújta a sípot. A Milannak 5 mérkőzést vezetett, a mérleg 3 győzelem és 2 döntetlen. Az Udinesének a mérlege Guida játékvezetése alatt 3 győzelem, 2 döntetlen és 2 vereség. Érdekesség, hogy ő vezetete az októberi Milan-Udine összecsapást, mint már említettük, akkor Birsa góljával a hazaiak 1-0-ra nyertek.

forrás: acmilan.hu