Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Egy új típusú focit kell építenünk

Egyelőre az új vezetőedzővel sem indult meg az AC Milan szekere: a vörös-feketék szerdán hazai pályán kikaptak az Udinesétől az Olasz Kupa negyeddöntőjében. 


A vereség sokba kerülhet a hanyatló klubnak.

A múlt héten kinevezett vezetőedző, Clarence Seedorf kemény munkára szólította fel övéit.

"Az egész csapat keményen küzdött, de amikor elfáradtak a fiúk, kiengedtek. Ez régi történet a labdarúgásban. Még hiányzik az egyensúly a futballunkból, de érdekes dolgokat láttam ma, amik optimistává tettek, képesek vagyunk javítani helyzetünkön" - értékelt a holland tréner.

"Az első napokban hangsúlyoztam, tudjuk, a Rossoneri szurkolóknak hatalmas szívük van. Ha egy nagy klubnál játszol, tisztában vagy vele, hogy magasak az elvárások. Én viszont azt mondtam a fiúknak, hogy őrizzék meg a nyugalmukat. Kemény munkával, erőfeszítéssel akarom megfordítani a helyzetünket, már mondtam, egy győzelem semmit sem változtat meg" - utalt Seedorf a hétvégi bajnoki győzelemre.

"Láttam biztató dolgokat ma este, hogy még több legyen, azon dolgoznunk kell.  Egy új típusú focit kell építenünk. A futballban hiába van a legerősebb védelmed a világon, ha a csapat nincs összhangban, akkor hiábavaló az egész. A Verona ellen és ma az első félórában nyomást alatt tartottuk az ellenfelet a saját térfelén, idő kell ahhoz, hogy ez állandósuljon. Azt hiszem, minden játékos megérti bizonyos pillanatokban a helyzet fontosságát, és visszazár védekezni. Mario nagyon sokat dolgozott ma este" - dicsérte Seedorf Balotellit.

"Az átigazolásokról Adriano Galliani alelnököt faggassák. A mai meccs segített abban, hogy egyensúly legyen az öltözőben, nem lenne helyes most az átigazolásokról beszélünk. A hangsúly most az előttünk álló projekten van,a mi időt vesz igénybe. Meggyőződésem, hogy a Milan minden lépéssel erősebb lesz" - fejtegette a célokat a 37 éves edző.

A Milan a vereséggel még távolabb került attól hogy a következő szezonban ott lehessen a nemzetközi porondon, a Coppa Italia-győzelem, vagy adott esetben már a döntő is Európa Liga-indulást ért volna. 

forrás: hatharom.com