Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: Az Udinese idegenben kiejtette a Milant

Az Udinese idegenben 2–1-re nyert a Milan ellen a labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében, ezzel bejutott az elődöntőbe.


Clarence Seedorf egy Mario Balotelli által értékesített 11-esnek köszönhetően kezdte győzelemmel edzői karrierjét (a hétvégén 1–0-ra nyertek a Verona ellen a bajnokságban), és ezúttal is az olasz válogatott csatár találatával került előnybe az influenza által sújtott piros-fekete gárda: jobb oldali beadás után közelről volt eredményes Balotelli.

Az Udinese azonban – amely az előző körben a másik milánói nagycsapatot, az Intert búcsúztatta – nem tört meg, és egyre bátrabb játékát a félidő végén siker koronázta. A milanos Urby Emanuelson által összehozott büntetőt Luis Muriel értékesítette.

A kolumbiai csatárnak a második félidőben fél óra jutott, Francesco Guidolin azonban remek érzékkel az uruguayi Nicolás Lópezt cserélte be a helyére, aki három perccel később egy egyéni akció végén kilőtte a Milan kapujának bal alsó sarkát, Abbiati hiába vetődött.

Több gól már nem született, így ha a Milan nem akarja trófea nélkül zárni a szezont, a BL-t kellene megnyernie. Seedorf hamar megtapasztalhatta az edzői pálya sötét oldalát is.

Az Udinese az elődöntőben a csütörtöki Fiorentina–Siena találkozó győztesével találkozik, míg a másik ágon a Roma a Napoli–Lazio párharc (következő hét szerdán játsszák) továbbjutójával küzd meg a fináléért.

NEGYEDDÖNTŐ
Milan–Udinese 1–2 (Balotelli 6., ill. Muriel 41. – 11-esből, N. López 78.)


forrás: NSO