Recent comments

Friss Hírek

Őrült hajrában állt fel a padlóról a Milan, az Inter nem tudott kilábalni a gödörből

A Milan az utolsó öt percben szerzett gólokkal fordított, és 2–1-re nyert Cagliariban, eközben az Internazionale hazai pályán 0–0-t játszott a Cataniával az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 21. fordulójának vasárnapi játéknapján.


A szeles időben kezdődő Cagliari–Milan mérkőzés első félórájában a Milan támadott többet, de Vlada Avramov kapus Mario Balotelli kísérleténél, majd Honda Kejszuke fejesénél is a helyén volt. 

A Milan kapusa, Marco Amelia is csak egyet hibázott az első félidőben, de az végzetes volt: az idénybeli első bajnokiját teljesítő kapus lábáról lecsúszott a labda egy eleve kockázatos felszabadítási kísérletnél a 28. percben, a szemfüles Mauricio Pinilla középre játszott, az ütemre érkező Marco Sau egy lövőcsellel semlegesítette Ameliát és Daniele Bonerát, majd az üres kapuba gurított (1–0).

Hondának volt még egy veszélyes fejese, és a második félidőben is a télen igazolt japán volt a legaktívabb Milan-támadó, de a gól nem akart összejönni a Milannak. Egészen a 87. percig, amikor Cabrera buta kezezése miatt a vendégek szabadrúgáshoz jutottak a 16-os bal sarka közelében: Mario Balotelli jól kalkulált, remek jobblábas csavarása után a labda a kapu jobb oldalában landolt (1–1).

És ezzel még nem volt vége: a 89. percben Honda ívelt be szögletet a jobb oldalról, és a csereként beálló Giampaolo Pazzini a védők gyűrűjében balett mozdulattal, jobbal a hálóba húzta a labdát (1–2).  

A Milan immár 13 gólt szerzett az utolsó negyedórában ebben a szezonban, e kategóriában listavezető a Serie A-ban!

Cagliari–Milan 1–2 (Sau 28., ill. Balotelli 87., Pazzini 89.)

Az Internazionale három mérkőzés óta nem nyert az olasz bajnokságban, e rossz széria leküzdése reményében fogadta a sereghajtó Cataniát. 

Hogy nem lesz ez egy feszültségmentes délután, azt a Marco Fassone általános igazgató elmozdítását követelő ultrák kora délutáni tüntetése is előrevetítette. Ami a meccset illeti, az Inter erejéből csak meddő mezőnyfölényre futotta, és voltak olyan időszakok, amikor a vendégek játszottak veszélyesebben – gól sem itt, sem ott nem esett, az Inter nem tudott kilábalni a gödörből.

Internazionale–Catania 0–0 


Parma–Udinese 1–0 (Amauri 39.) 

Livorno–Sassuolo 3–1 (Greco 4., Paulinho 11., Benassi 28., ill. Berardi 28. – 11-esből)

Sampdoria–Bologna 1–1 (Gabbiadini 61., ill. Diamanti 90. – 11-esből)

Torino–Atalanta 1–0 (Cerci 60. – 11-esből)

forrás: NSO