Recent comments

Friss Hírek

Marotta: Az Inter nem tiszteli a két játékost

A Juventus sportigazgatója, Beppe Marrotta azzal vádolja a milánói klubot, hogy semmibe vette Mirko Vucinic és Fredy Guarín érdekeit, amikor lemondták az üzletet.


A Bianconeri vezetősége azonnal összehívott egy sajtókonferenciát, amint kiderült, hogy nem lesz semmi a két játékos cseréjéből.

„Ezt a sajtókonferenciát az Inter által kiadott közlemény hatására hívtuk össze, ami szerintünk lehangoló volt. Úgy éreztük nyilvánosságra kell hoznunk még néhány részletet azon a pár soron kívül.”

„A cseréről és minden részletről már szóban megegyeztek a felek, pontosabban én és Marco Fassone egyeztünk meg.”

„Tegnap 10:48-kor kapott egy SMS Agnelli elnök úr Erick Thohir-tól, aki azt írta, hogy nem fogja megakadályozni az üzletet, tehát zöld utat adott a cserének.”


„Vucinic egy igazi profi, aki segített a csapatnak zsinórban kétszer megnyerni a Scudettót. A futballtörténelem során, ha egy játékos kipakol az öltözőszekrényéből, az azt jelenti, hogy az üzlet megköttetett. Vucinic kiürítette a szekrényét.”

„30 éves pályafutásom alatt, amióta játékos vásárlással foglalkozok, nem láttam még csak ehhez hasonló, sokkoló szituációt. Gondolhatják, hogy Vucinic és Guarín most milyen állapotban vannak lelkileg.”

„Fontos volt most itt megjelennem Önök előtt, hogy megvédjem a Juventus becsületét és elmondjam, hogy ezzel a két játékossal nagyon rosszul bántak. Olvastam ma néhány pletykát Vucinic orvosi vizsgálatáról, azonban ezeket cáfolnom kell. Mirko számtalan mérkőzést lejátszott az elmúlt két évben és tökéletes fizikai állapotban van.”

Jelentések szerint a két klub ma este ismét tárgyalásba fog kezdeni, azonban most már csak Vucinic jövőjét illetően, Guarín bevonása nélkül.

„Ahogy a dolgok most állnak, azt kell mondanom, hogy ez nem igaz. Agnelli számtalanszor próbált kapcsolatba lépni Thohirral, hiszen az Inter igazgatói határozottan kijelentették, hogy zöld utat kaptak az üzlethez. Ma sikerült beszélniük, azonban még mindig nincs semmi konkrétum Vucinic jövőjét illetően.”

Vucinic most visszatért Torinóba, azonban ügynöke azon dolgozik, hogy csapatot találjon a montenegrói játékosnak.

„Tegnap Rómában voltunk a Coppa Italia miatt, ezért csak ma tudtunk vele találkozni. Elmondtuk neki, hogy mennyire sajnáljuk, hogy így történtek a dolgok és megértjük, ha ingatag hangulatban van. Ne feledjük el, hogy fiatalemberekről beszélünk, akik nincsenek hozzászokva az efféle szituációkhoz. Biztosítottuk róla, hogy a Juventus soha nem fogja elhagyni, hiszen hálásak vagyunk neki azért, amit a klubnak adott.”

„Az Inter volt, aki megkeresett minket, hogy engedélyt kérjenek a Vuciniccsel való tárgyaláshoz, nem pedig fordítva. Ez volt az egyetlen oka, hogy szóba került Mirko távozása. Azonban pénzt nem voltak hajlandók adni a játékosért, ezért felvetettük nekik a csere ötletét és megmondtuk nekik, hogy Guarínért cserébe megkaphatják. Ők voltak a kezdeményező fél.”

„Az Inter a játékosunkat akarta, belementünk, és Guarínt kértük cserébe, hogy a legjobbat tudjuk kihozni az üzletből. Senki fejéhez nem tartottunk pisztolyt, senki nem kényszerítettünk semmire. Csakis azért engedtük volna el Mirkót, mert az ő érdeke azt kívánta. Nagyobb lett a verseny ebben a szezonban a csatársorban, ezért kevesebb játéklehetőséghez is jutott.”

„Nehéz helyzetbe hozott minket az Inter, hiszen nem tudjuk megérteni, hogy mi történt és választ sem kaptunk a kérdéseinkre. Nem mondanám, hogy az Inter megbízhatatlan, de hogy mindenféle profizmust nélkülöznek, az egészen biztos. Ha még egyszer leülünk velük tárgyalni, az csak azután fog megtörténni, ha előtte kielégítő magyarázatot kaptunk Thohir elnök úrtól.” 

„Vucinic jelen pillanatban a Juventus játékosa még, azonban minden nap megvizsgáljuk a lehetőségeinket. Még mindig a csapat tagja, igaz az önbizalma rendkívül alacsony, ezért két szabadnapot biztosítottunk a számára, hogy meg tudjon nyugodni, hiszen nem lehetett neki egyszerű átesni az orvosi vizsgálaton, majd kiüríteni a szekrényét abban a tudatban, hogy létrejött az üzlet és már egy másik csapat játékosa.”

„A vezetőség, azon belül Thohir a felelős a történtekért, el kéne magyaráznia Agnellinek, hogy mi történt. Láttuk, amikor Fassone azt mondja, ‘környezeti’ problémák adódtak. Szeretnénk tudni, hogy ez konkrétan mit is jelent.”

forrás: Juventusfc.hu