Recent comments

Friss Hírek

A Juventus tíz emberrel mentett pontot Rómában

A Serie A 21. fordulójában a Lazio 1–1-es döntetlent játszott a Juventusszal hazai pályán.


A Juventus kezdte jobban a mérkőzést, sokkal többet birtokolta a labdát, de igazán nagy gólhelyzetet nem tudott kidolgozni a Lazio kapuja előtt. 

A hazaiak pedig kis híján megbosszulták ezt, a 14. percben Leonardo Bonucci hazatett labdáját követően Gianluigi Buffon belegabalyodott a labdába, Miroslav Klose ezt kihasználva letámadta, de lövése végül nem talált kaput. 

A 24. percben óriási fordulatot vett a mérkőzés: Abdoulay Konko pazarul indította Klosét, aki kilépett a védők mögül, elhúzta a labdát Buffon mellett, majd elesett a kapus kinyújtott kezeiben. Ezt követően a játékvezető a büntetőpontra mutatott, ráadásul Buffont még ki is állította. A tizenegyest Antonio Candreva végezte el, és nagyon magabiztosan lőtte a labdát a jobb alsó sarokba. 1–0

A gól után a Juventus megpróbált kiegyenlíteni, de természetesen már sokkal óvatosabban vezetett támadásokat – sikertelenül a szünetig hátralévő időben.   

A második félidő elején a Lazio volt fölényben, de a 60. percben a Juventus váratlanul kiegyenlített egy szépen végigvitt támadás végén: Carlos Tévez indított a jobb oldalon Stephan Lichtsteinert, aki középre tette a labdát, Fernando Llorente pedig négy méterről a jobb alsó sarokba fejelt, a labda egész egyszerűen áthullott Etrit Berisha feje fölött. 1–1 

Sokáig nem alakultak ki újabb helyzetek, a mérkőzés hajrájára fordulva viszont a hazaiak előtt adódott két nagyszerű lehetőség is, de Klose közeli fejesét Marco Storari tolta nagy bravúrra a keresztlécre, majd a csereként beálló Keita Baldé Diao találta el a bal oldali kapufát. 

Az eredmény tehát már nem változott, a Lazio nagy esélyt szalasztott el azzal, hogy nem tudta kihasználni bő 70 perces emberelőnyét, míg a Juventus elégedett lehet a döntetlennel ebben a formában, ugyanakkor 12 mérkőzéses győzelmi szériája megszakadta a bajnokságban.  

Lazio–Juventus 1–1 (Candreva 27. – 11-esből, ill. Llorente 60.)  

forrás: NSO