Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Időre és támogatásra van szükségünk

Seedorf megtartotta szokásos sajtótájékoztatóját, ami a szokásos felvezetése volt a hétvégi bajnoki fordulónak. 


A Cagliari-Milan mérkőzés vasárnap délután 15 órakor lesz.
 
A sajtótájékoztató előtt Seedorf szólt még pár szót a MilanChannelnek: 

“A csapat nagy akaratot mutat a munkára és a javulásra. Tegnap páran visszatértek, sajnos 10 játékosunknak is láza volt az elmúlt pár napban. A szemekben elszántságot látok. Muntari még nem edzett, így őt kihagyom a keretből. Mindenkire szükségünk lesz, nem akarok senkit sem kockáztatni. Sajnálom Zapata sérülését, viszont a megelőzés most a legfontosabb.”

Essienről: “Nagyon jól ismerem őt, remek személyiség, remek ember, valóban beszéltem vele a szerződtetése előtt. Dr. Gallianival úgy éreztük, hogy jó ötlet lenne ha felhívnám és elmondanám a céljaimat. Essien a pályán és azon kívül is minőséget hoz a csapathoz. Michael férfi és harcos egy személyben, aki újra meg akarja mutatni magát a Világbajnokság előtt. Nagy hasznát tudom majd venni a védelem előtti két pozícióban. A középpálya közepén akarom szerepeltetni. Nocerinónak a legjobbakat kívánom, nagyra becsülöm azt amit ezért a mezért tett. Örülök, hogy Essient a soraimban tudhatom.”

A taktikáról: “Minden edzőnek megvan a saját stílusa. Az enyém is ki fog alakulni idővel. Korai még erről beszélni. Ismernem kell a játékosaimat oda és vissza. A világ legjobb edzőinek is időre van szükségük a játékuk felépítéséhez. Ahhoz, hogy felépítsem a taktikámat meg kell ismernem mindenkit és terveket kell készítenem arról, hogy tudnánk fejlődni. Teljesen normális ebben a szituációban, hogy a játékban vannak olyan időszakok amikor a mentális szintet nehéz megtartani. Természetes, hogy ebben is javulnunk kell. Időre és támogatásra van szükségünk ehhez. Fegyelmezettnek kell lennünk. Kaká fejlődése pozitív, nagyon jó játékos, de egyensúlyt kell adnunk neki és a rá nehezedő felelősségnek. Különbséget jelenthet, azonban az egész csapatnak képesnek kell lennie erre. Nem támaszkodhatunk csak egy-két egyéni megoldásra. A Milannál a célok mindig ugyanazok, jelenleg csak kemény munkával, eltökéltséggel és erővel tudunk javítani az eredményeinken. Az erőfeszítéseinknek meg lesz az eredménye. ”

A játékrendszerről: “Nem szeretnék a játékrendszerről beszélni, ha kérhetem. Minden azon múlik, hogy azokban a játékosaimban akik pályára lépnek és azokban is akik nem meg legyen a harci szellem.”

Allegriről: “A legjobbat próbálta kihozni, azonban az eredmények nem jöttek. A célunk jelenleg az, hogy a Milan érdekeit tartsuk szem előtt. A csapatnak vannak problémái, azonban ez egy lehetőség is. Látom, hol és miben kell fejlődünk. Azonban újra el kell mondanom, hogy kevés idő állt a rendelkezésünkre. Türelmet kérek, ahhoz, hogy mindenben fejlődjünk.”

Balotelliről, az állapotáról és arról a lehetőségről, hogy ő lehet a három támadóközéppályás egyike: “Balotelli jól van. Nehéz megjósolni a jövőt, az viszont biztos, hogy ő az egyik olyan játékosom, akinek minden karakterisztikája meg van ahhoz, hogy centert játsszon. Több minőségi játékossal jobban tudnánk teljesíteni.”

Csapatról: Azért jöttem ide, hogy segítsem újra felépíteni ezt a csapatot, ami időbe fog telni. Nehéz megjósolni, hogy mikor fogjuk ennek az eredményeit látni. Láttam a játékosok reakcióját az edzéseken. Megértem a szurkolóinkat is, nagyon sajnáljuk, hogy ilyen időket kell megéljenek, azonban a múltban, jobb minőségű állománnyal is előfordultak ilyenek. Azért dolgozunk nap mint nap hatalmas elkötelezettséggel és odaadással, hogy visszahozzuk a szép időket a szurkolóinknak.”

A szép játékról: “Ez a célom, de a legfontosabb most az, hogy nyugalmat árasszak a csapatnak a nehéz időkben. A gondok szemmel láthatóak, azonban a játék minősége a munkánk egyik következménye lesz. Senki nem felejt el futballozni egyik napról a másikra, kemény munkára van szükség minden nap.”

Cagliariról: “Mindig kemény meccset játszunk ellenük, nagyon jól ismerjük egymást. Tiszteljük őket, de tudjuk, hogy kell ellenük játszani. Sokkal jobban szerepelnek otthoni környezetben.”

Barbara Berlusconiról: “Ez a tárgyalás tulajdonképpen egy bemutató volt, amiket a különböző osztályokról érkező vezetők mutattak. Elmagyarázták a jövőbeli terveiket a Milannal, újra akarják éleszteni a Milant, mint nemzetközi márkát illetve új marketing projekttel álltak elő. Nagyon fontos volt ez a számomra, segített még jobban megérteni azt, hogy merre is halad ez a klub. Biztosíthatok mindenkit, hogy az összes edző ki fogja venni a részét a klub tevékenységeiből. Több stratégiát is kidolgoztunk, reméljük eredményes lesz.”

Bajnokok Ligájáról: “Nem alkalmas erről beszélni.”

El Shaarawyról: “Fontos játékos, felépülőben van, addig viszont békén kell őt hagyni.”

Mercatóról: “Őszintén, én a csapat és a játékosok szükségleteivel foglalkozom. Egy hete vagyok itt, én ezekkel a dolgokkal törődöm.”

Győztes mentalitásról, harci szellemről: “Mindenkiben megvan, csak ki kell hozni. Látom rajtuk, látom, hogy hajlandóak dolgozni és fejlődni, látom, hogy elkötelezték magukat a legjobb tudásuk mellett. Az ilyen hozzáállás, az ilyen harci kedv segítségével tudjuk magunk mögött hagyni a nehézségeket. Az eredmények kezdetben nem mindig lehetnek olyanok, amit elvárnak.”

Újra Essienről: “A Real Madrid és a Chelsea kispadján is minőségi labdarúgók ülnek. Essiennel kapcsolatban garantálhatom a tapasztalatot, a harcosságot és az emberi nagyságot. Jól fog teljesíteni.”

Fáradtságról: “A srácok komoly erőfeszítéseket tesznek. A tapasztalatom azt mondja, hogy sokat futhatsz, de rosszul. Az Udinese ellen is ezt történt, nem játszottunk jó meccset. Van még miben javulnunk, ez nyilvánvaló. Nincs okom kritizálni őket, mindenki remekül dolgozik.”

Az európai kupaszereplés elmulasztásáról: “Az én gondolataim nem kapcsolódnak a kupainduláshoz és az arról való lemaradáshoz, próbálok nem foglalkozni vele, kizárom ezeket. Ezek a gondolatok nem hasznosak a számunkra. Kimarad egy év Európa? Meg lehet nézni hány nagycsapat marad le róla, ez egyáltalán nem szégyen. A mostani helyzetünkben a realitás talaján kell maradnunk, ha viszont ezekkel foglalkozunk, akkor ez csak lelki teher lesz, ami nem hasznos. Mindenki a BL-ben akar indulni, azonban 22 pont a hátrányunk. Nem ez a célunk perpillanat.”

Hondáról: “Vele szemben is türelmesnek kell lenni. Szeretném csökkenteni a vele szemben támasztott követelményeket. Az olasz futball taktikát tekintve a legmagasabb szint. Teljesen más felfogás és gondolkodás szükséges itt, mint a többi bajnokságban. Keisuke minőségi focista, aki igazi japán felfogást hozott. Segítéségre lesz a csapatnak, nincs kétségem.”

Honda holnapi játékáról: “Fizikailag rendben van, valószínűleg holnap játszani fog. Fontos, hogy elérhetőek legyenek a játékosaim, hiszen csak így tudok közülük választani. ”

Újra a mercatóról: “A vezetőség mérlegeli a helyzetet. Én azokra a játékosokra koncentrálok, aki nálunk vannak. A futballban vannak érkezők és távozók. Én leszek az első, aki tudni fogja, ha történik valami.”

Milannál szerzett edzői tapasztalatairól: “Nem szabad hamar ítélkezni, de megértem, hogy ha következtetéseket vonnak le velem kapcsolatban. Ez egy új szerep a számomra, fontos, hogy időt hagyjanak nekem az ítélethozatal előtt.”

Az edzésről: “Birsa vagy Robinho? Nem fogok titkolózni. Ha a Milannál vagy akkor nem mindig tudja az ellenfél, hogy ki fog játszani. Holnap Robinho fog kezdeni, nem árulok el nagy zsákbamacskát. Saponara? Tegnap találkoztam vele először a sérülése miatt, tehetséges játékos. Megtudtam mindent róla, amire szükségem volt. “

forrás: acmilan.hu