Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: A Roma kiejtette a Juventust

A labdarúgó Olasz Kupa negyeddöntőjében a Roma hazai pályán 1–0-ra legyőzte a Juventust, így bejutott az elődöntőbe.



A fővárosiak az egész mérkőzésen többet tettek a győzelemért mint a tartalékosan felálló bajnoki éllovas, a jeget azonban csak a 79. percben sikerül megtörni: egy szép támadás végén Gervinho szerezte a mindent eldöntő találatot. 

A Roma legerősebb csapatával, a Juventus kissé tartalékosan kezdte a mérkőzést. Buffon, Tévez, Llorente, Pogba, Asamoah és Lictsteiner is a kispadon kapott helyett, így Antonio Conte több olyan játékosnak is lehetőséget adott, akik a bajnokságban kevesebb szerephez jutnak.

Az összeállításból adódóan a vendégek védekezőbb felfogásban mentek neki a meccsnek és talán nem is pörögtek fel annyira, mint a 3–0-s bajnoki vereség óta bosszúra szomjazó fővárosiak.

A hazai nyomás és fölény ellenére igazi helyzetet nem jegyezhettünk fel az első negyvenöt percben. A Roma Nainggolan, Totti, Strootman és Maicon révén leginkább távolról veszélyeztetett, a Juventus alig tartózkodott ellenfele térfelén és leginkább Giovinco gyorsaságára épített. Beszédes adat: a Roma nyolc (inkább távoli) lövésből egyszer sem találta el Storari kapuját, a Juventus mindössze egyetlen alkalommal veszélyeztetett, de az nem ment kapura, így a Roma sorozatban öt félidőt hozott le úgy, hogy az ellenfelek egyszer sem találták el a kapuját. 

A második félidő egy a hazai szurkolósereget sokkoló, de érvénytelen Juve-góllal kezdődött. Peluso hiába bólintott közelről De Sanctis kapujába, a fejére varázsolt beadás már a levegőben az alapvonalon túlra tekeredett – a partjelző szerint, a játékvezető pedig hitt neki.

A Juventus valamelyest felbátorodott a második félidőben, de a kiegyenlítettebb mezőnyjáték rengeteg egyéni hibával párosult, ami az élvezhetőséget jelentősen csökkentette.

A jeget végül Gervinho törte meg! Pjanic szerzett labdát és indult meg nagy lendülettel a Juve térfelén, a bal oldalon lopakodó Strootmanhoz passzolt, aki egész az alapvonalig vezette a labdát, beadását a rövid oldalon érkező Gervinho egy karaterúgással helyezte el a kapuba. 1–0

A Roma vékony, de megérdemelt győzelmet aratott a tartalékos és nem maximális hőfokon pörgő Juventus ellen, így ott lesz az Olasz Kupa elődöntőjében és tovább menetelhet a klub történetének 10. kupasikeréért.

NEGYEDDÖNTŐ
Roma–Juventus 1–0 (Gervinho 79.)


forrás: NSO