Recent comments

Friss Hírek

Seedorf: Az ellenfélnek éreznie kell a San Siro súlyát

A Milan vasárnap 20:45-kor a San Siróban lép pályára a Hellas Verona ellen. 


Clarence Seedorf megtartotta első sajtótájékoztatóját. 

A holland szakember vasárnap debütál a Milan kispadján. A mérkőzés az egész olasz labdarúgás számára történelmi találkozó lesz, hiszen sose ült még olasz bajnokin színesbőrű edző a padon.

“Köszönöm mindenkinek ezt a meleg fogadtatást. Örülök, hogy ekkora lelkesedéssel és munka iránti vággyal térhettem haza. Ezt a mentalitást és az örömöt szeretném a csapat felé is közvetíteni, amivel azt éreztetném, hogy ez a megbízatás egy nagy kincs a számomra. Ezek voltak az első szavaim a csapat felé”.

Filozófiáról: “Analizálnunk kell a problémákat a minőségi romlás elkerülésével. Ez a csapat nem mutatta még meg az igazi tudását és értékét. Ez egy nagy presztízsű klub, lelkesedéssel, optimizmussal és jó játékra törekvéssel kell szórakoztatnunk a szurkolókat. Sokkal könnyebb eredményeket elérni, ha szépen játszik a csapat”.

Tabelláról: “Nem néz ki jól, ezért arra kell most koncentrálunk, hogy még jobb csapatszellemet kovácsoljunk, ami egyébként meg van, mert ez egy igazán egységes csapat. De előbb az örömöt kell megtalálnunk, amivel a játék is öröm lesz. Fontos a szurkolók támogatása is, biztos vagyok benne, hogy ők megadják nekünk azt a plusz energiát majd, amire szükségünk lesz. Biztos vagyok abban, hogy a csapat pozitívan fog reagálni”.

Az első élményeiről edzőként: “Vicces szituáció, de nagyon jól érzem magam. Újra meg kell köszönnöm a Milannak, hogy ilyen szépen fogadtak. Hatalmas energiát adnak azok az emberek akiken látom az örömöt. Mindenki tudja, hogy fontos a csapatunk számára Mauro Tassotti. Nagyra értékelem őt és a tudását, ismerjük egymást, hiszen korábban is dolgoztunk már együtt”.

Az új pozíció kihívásairól: “Ez egy teljesen új karrier és ezért újra bizonyítanom kell, mindent. Készen állok erre a kihívásra. Ha a munkám működni fog, akkor az eredmények is bizonyítani fogják ezt. Készen állok, szeretem a kihívásokat”.

A játékról: “Minden edző olyan taktikát keres, ami a legjobban alkalmas a csapat karakterisztikájához. 4-2-3-1-t fogok játszatni, méghozzá azért, mert ezzel szeretném kihasználni a támadósorunkban rejlő minőséget, sokkal támadóbb csapatot szeretnék. Ehhez időre és rengeteg munkára van szükség, idővel minden meg fog változni, de egyelőre a legfontosabb a játékfilozófia elsajátítása, amivel együtt fejlődik majd a csapat”.

Játékosokról: “Ezek a srácok jobb helyet érdemelnek. Látom rajtuk az akaratot, hogy maguk mögött hagyják ezt az időszakot. Az idő múlásával én is jobban meg tudom ismerni őket, a képességeiket, a kondíciójukat és a karakterüket”.

Balotelliről: “Mario egy kedves srác, korábbról is ismertem már, mindenki tisztában van a képességeivel. Azért vagyok itt, hogy segítsek a fejlődésében és az ő részéről nagy akaratot láttam erre. Fontos láncszeme lesz az új, támadóbb filozófiánknak”.

Berlusconiról: “Mindenki tudja, hogy nagy tiszteletben tartom az elnököt. Boldognak és megtisztelve érzem magam amiért újra megkaptam a bizalmát, csakúgy, mint Dr. Gallianiét, akivel 10 éve remek kapcsolatot ápolok. A futballban van érzelem, örülök, hogy újra átélhetem ezeket”.

A csapat védekezéséről és az egyensúlyáról: “Említettem már azt a filozófiát, amit meg szeretnék valósítani, azonban csak 2 napja vagyok itt. Sokkal jobban meg kell ismerjem a csapatot, méghozzá a lehető leggyorsabban. Át fogom adni az ötleteimet. Holnap elkezdjük ezt a folyamatot, amivel feljebb léphetünk”.

A Milan felkéréséről: “Egy ideje készültem már a futball utáni életre, ami adott egy kis gondolkodási időt. Úgy gondolom, hogy fontos mérföldköveket tettem le Brazíliában. Nyugodt voltam és képesnek éreztem magam egy új kalandra, aztán jött a Milan hívása. Tudtam, hogy mi a kötelességem”.

A Serie A első színesbőrű edzőjéről illetve a rasszizmusról: “A rasszizmus mindenhol jelen van, azonban a Milan egy bátor klub, akik tesznek is ellene, nem csak beszélnek róla”.

Kakáról: “Újra találkoztam egy régi baráttal. Tudom, hogy számíthatok rá, akár játékosként, akár emberként. Nagyon szépen tért vissza a pályára, megmutatta az értékét, fejlődik. Példa lehet minden játékos számára. Ezek az értékek a legfontosabbak a Milannál. Remélem olyan jól be tudok illeszkedni ebbe az új szerepkörbe, ahogy Galli és Inzaghi tette a fiataloknál”.

Van Basten szkepticizmusáról: “Ez a véleménye, amit tiszteletben kell tartani. Van Bastennel kapcsolatban annyit mondanék, hogy nekem nincs problémám vele, olvastam a nyilatkozatát, amiben szerintem nincs semmi különös. Sőt, örülök, amiért átadta a véleményét, mert ez is mutatja, hogy ő is újra szeretné élni a klub szép momentumait”.

De Jongról: “Róla van egy különleges történetem. Van egy képünk amikor én még az Ajaxban játszottam, ő pedig még labdaszedősrác volt. Remek játékos, igazi profi. Fiatal fiúként neki kellett felelősséget vállalnia a családjáért. Nagyon örülök, hogy itt találkoztunk újra”.

Zárásként a Veronáról: “Tisztelnünk kell őket, tudjuk, hogy rendelkeznek egy remek Luca Tonival, aki veszélyt jelent elől. Nagyon lelkes csapat. Megvizsgáljuk a lehetőségeinket, aztán megbeszéljük, hogy mit akarunk. Az ellenfélnek éreznie kell a San Siro súlyát”.

forrás: acmilan.hu