Recent comments

Friss Hírek

Mertens-duplával és győzelemmel kezdte az évet a Napoli

Győzelemmel kezdte a 2014-es évet a Napoli miután az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Sampdoriát. 


Az első félidőben azért érezhető volt a bajnoki címért folytatott versenyben kissé lemaradó Napoli tudásbeli fölénye, de a helyzeteket tekinte a Sampdoriának sem kellett szégyenkeznie. Nenad Kriszticsics például egyszer be is talált Rafael kapujába (pechjére lesről), egyszer pedig ki is cselezte a brazil kapust, csak épp hosszan tolta meg a labdát utána.

A nápolyiaknál a Gonzalo Higuaín, José Callejón, Dries Mertens, Lorenzo Isinge négyes felelt a látványos, gyors támadásokért, amelyek végén viszont rendre elmaradtak a kaput eltaláló veszélyes lövések. 

A gólszerzéshez a legközelebb Higauín járt, még a játékrész 11. percében, amikor az argentin kapásból lőhetett az ötösről, de épp a középen helyezkedő Da Costa kapust bombázta telibe. A Real Madrid korábbi kiválósága még a szünet előtt jobb külsővel adott egy nagy passzt, de Callejón centikkel lemaradt a labdáról az ötösön.

A hivatalos statisztikák szerint az első negyvenöt perc során többet volt a labda a vendégeknél, akik ráadásul többet is passzoltak pontosan. A Napoli tizenegy lövésére pedig nyolccal válaszolt a Samp.

Aztán fordulás után már beindult a Napoli, s összejött a gól is. Az 53. percben mutatós támadás során Higuaín szépen centerezett Mertenshez, aki egyből a kapuba lőtt. A Samp igyekezett gyorsan válaszolni, de Manolo Gabbiadini balos bombája a lécet forgácsolta szét. Samp-gól helyett viszont ismét a Napoli talált be, Mertens ezúttal szabadrúgásból volt eredményes, s megszerezte negyedik gólját is a bajnokságban – mindezt a 63. percben. 2–0 

Mertens ezzel az első belga, aki egy Serie A-idényben legalább négy gólig jutott Luís Oliveira óta (1999–2000, Cagliari).

A hajrára elemében maradt a Napoli, Insigne ritka látványos támadás végén lőhetett volna könnyű gólt, de az égbe bombázott. A Sampnak pedig még szerencséje sem volt: a csereként beállt Gianluca Sansone ballal szépen csavart, de a labdája a jobb kapufát eltalálva a gólvonal mentén átpattogott a bal oldali kapufára...

A Napoli tehát győzelemmel kezdte otthon a 2014-es évet, a Sampdoria pedig először kapott ki Mihajloviccsal.


Napoli–Sampdoria 2–0 (Mertens 53., 62.)

forrás: NSO