Recent comments

Friss Hírek

Kaká „százados” duplájával sima sikerre vezette a Milant

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 18. fordulójában az AC Milan a duplázó Kaká vezérletével hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Atalantát.


A házigazda piros-feketék alaposan bekezdtek, és már az első negyedóra során egy mérkőzésre elegendő helyzetet dolgoztak, majd hagytak ki. 

A 3 percben Robinho került ziccerbe az ötös bal sarkán, de kapásból nem találta el jól a labdát, a 9.-ben Matri centerezésénél mentettek végül nagy nehezen a védők, a 13.-ban pedig Cristante pörgetését a léc hárította.

Az első fél óra gól nélküli állása után ismét felpörgött a milánói együttes, és bár Kaká a 33. percben nagy helyzetből még nem tudott a bal alsóba lőni – Consigli védett – nem sokkal később már eredményes volt. A brazil játékos Emanuelsontól kapott nagyszerű passzt a 16-os bal oldalán, és az ötös mellől, mintegy három méterről higgadt eleganciával a bal alsóba lőtte 100. gólját a csapatban, amelyet követően egy 100-as Milan-mezzel ünnepelt (1–0).

A gólt követően azonban a vendégek kerültek fölénybe, és a játékrész hajrájában kis híján érkezett is az egyenlítő találat, Raimondi 11 méteres, kissé jobbról eleresztett, védőn enyhén irányt változtató bombája azonban a bal oldali kapufáról kifelé pattant.

A fordulást követően sem változott a játék kép, maradtak fölényben a fekete-kékek, és az 55. percben ismét a levegőben lógott az egyenlítés, de Moralez centerezése picit Denis mögé érkezett, így utóbbi 4 méterről már nem tudott ellőni Abbiati mellett.

Ez már nagyjából felpörgette a házigazdát, de egy óra játékhoz közeledve Robinho éles szögből leadott lapos lövése azért nem okozott gondot Consiglinek.

Hiába támadott többet a vendégcsapat, a 65. percben tovább nőtt a különbség a felek között, a csereként beálló Balotelli középre lőtt labdáját Robinho nem tudta ugyan kapura lőni, viszont az így pont Kaká elé került, aki közelről ezúttal sem hibázott (2–0).

Pár pillanattal később pedig megpecsételődött az Atalanta sorsa, Cristante szánta el magát lövésre 21 méterről, kissé jobbról, életerős próbálkozása után pedig a labda a jobb oldali kapufáról vágódott a hálóba (3–0).

A hátralévő időben még Balotelli is kihagyott egy ziccert, sőt, Kaká is megszerezhette volna a harmadik gólját, újabb találat azonban már nem esett, a Milan így is rég látott sima sikert aratott.


Milan–Atalanta 3–0 (Kaká 35., 65., Cristante 67.) 

 Ami a további mérkőzéseket illeti

Az újonc Verona 2014-ben sem látszik lassítani, Luca Toni korai duplájának nagyban köszönhetően Udinében is behúzta a három pontot, és megelőzte a később játszó Intert az ötödik helyen. 


A Torino pármai vereségével éleződik a harc a középmezőnyben, a Sassuolót két vállra fektető Genoa (Tőzsér Dániel a kispadon kapott helyet, Gilardino az értékesített büntető mellett egyet még ki is hagyott) és a Parma is két pontra csökkentette hátrányát a 7. helyezettel szemben, de a Milan is egy győzelemnyire zárkózott a „bikákra”.

Udinese–Verona 1–3 (Pereyra 43., ill. Toni 8., 39., Iturbe 70.)

Parma–Torino 3–1 (Marchionni 34., Lucarelli 45., Amauri 70., ill. Immobile 21.)

Catania–Bologna 2–0 (Bergessio 23., Lodi 66. – 11-esből)

Genoa–Sassuolo 2–0 (Gilardino 28. – 11-esből, Bertolacci 45.)

forrás: NSO