Recent comments

Friss Hírek

Lazio: Ma dönthetnek az edzőkérdésben

Ma 15:30-kor találkoznak a felek Rómában, méghozzá abból az okból, hogy megtalálják a megoldást a fennálló helyzetre: történt ugyanis, hogy hiába írt alá a svájci válogatotthoz Vladimir Petkovics, papíron még mindig ő a Lazio edzője, miközben az utódja már a csapat közelében van…


Nem egyszerű a sztori tehát: a történet onnan indult, hogy december 23-án bejelentették, hogy a svájci nemzeti csapat élére Vladimir Petkovicsot, a Lazio jelenlegi edzőjét nevezik ki, a világbajnokságot követően. 

A Lazio őszi szereplésének köszönhetően többször is felmerült, hogy Petkovics távozhat a Sasok padjáról, de végül nem küldték el – ellenben szinte mindenben megállapodtak a korábban már a klubnál dolgozó Edy Rejával, aki készen áll arra hogy újra munkába álljon a Laziónál.

Csak hogy, e közben Petkovics úgy gondolja, hogy őt senki sem rúgta még ki, és attól függetlenül, hogy a nyártól már biztosan van állása, miért ne dolgozhatna tovább a Laziónál? Nem könnyű kérdés, éppen ezért ma délután Claudio Lotito, valamint a felek és azok képviselői asztalhoz ülnek, hogy lerendezzék ezt a kérdést.

Az edzők szövetségének elnöke, Renzo Ulivieri szerint teljesen igaza van Petkovicsnak, hiszen ahhoz, hogy valaki mást nevezzenek ki a helyére, előbb őt kellene elküldeni, ami még nem történt meg:

” Egy edzőt írásban is tájékoztatni kell arról, hogy nem tartanak igényt tovább a szolgálataira, ezt viszont a Lazio eddig nem tette meg. Ezért Petkovics jogosan érezheti úgy, hogy továbbra is ő a római klub edzője. Valójában már kirúgták, hiszen Edy Reja már edzést tartott, ha jól tudom, de amíg nincs ez lerendezve jogilag, addig nem mondható ki, hogy Petkovics nem a Lazio edzője. Ezért úgy gondolom, igaza van Petkovicsnak.” – mondta el Ulivieri.


Valószínűleg anyagi okok is húzódhatnak a háttérben, mindenesetre ma délután remélhetőleg pont kerül az ügy végére.

forrás: azzurri.co.hu