Recent comments

Friss Hírek

Garcia: Nem vagyunk hullámvölgyben

A Juventus elleni fájó vereség után a Genoát fogadja a második Roma az olasz bajnokságban, Daniele De Rossi és Adem Ljajics nélkül.


De Rossi - és Leandro Castan - piros lapot kapott Torinóban, Ljajicsnak a sárga lapjai gyűltek össze, mindhárom játékos eltiltását tölti a Genoa ellen.

"Minden lehetséges. A 4-3-3-hoz megvan a középpályánk, de ha változtatni kell a taktikán, 4-3-1-2-re vagy 4-2-3-1-re is át tudunk állni. Ha a meccs során más játékrendszerre lenne szükség, a játékosok tudnak alkalmazkodni" - nyilatkozta a szűkös lehetőségekről Rudi Garcia vezetőedző.

"De Rossi kulcsemberünk, de felesleges beszélni valakiről, aki úgysem lesz a pályán holnap. Száz százalékig bízom a játékosaimban, láthattuk, hogy Radja Nainggolan olyan gyorsan beilleszkedett, mintha évek óta velünk lenne" - folytatta az francia szakember. A 25 éves belga középpályás a Cagliaritól érkezett kölcsönbe a szezon végéig.

"Miralem Pjanic és Dodo jó állapotban vannak, ami jó hír. Hat-hét támadóból válogathatok, akik mind kiegészítik egymást."

A Genoának is lesz nagy hiányzója, a házi gólkirály Alberto Gilardino szintén eltiltott. "Kedvelem Gilardinót, de nincs kétségem afelől, hogy a helyettese nagyon motivált lesz. Az egyetlen lehetőségünk a győzelem, mindent meg kell tennünk a három pontért" - szögezte le Garcia.

A Roma a fantasztikus start után mindössze kétszer nyert meg utolsó nyolc bajnokijából, ötször ikszelt, a Juvétől kikapott.

"Ugyanúgy dolgozunk, inkább a tíz egymást követő győzelem a rendkívüli. A szezon első felét nem lehet összehasonlítani a másodikkal, hiszen Francesco Tottit, Gervinhót és másokat hosszú ideig kellett nélkülöznünk. A statisztikák amúgy sem mondanak semmit. Fontos, hogy a kupában visszatértünk a győztes útra a Sampdoria ellen, így kell tovább haladnunk. Jó jel, hogy rengeteg gólszerzési esélyünk volt, nyilván jobb lenne, ha többet használtunk volna ki ezekből. Ha az idény felénél 44 pontunk lesz, az igazán szép eredmény lenne. 44 pont jó előjel mindenkinek, aki a scudettórt versenyez és a BL-selejtező szempontjából, hiszen ez utóbbi az első számú célunk" - fogalmazott Garcia.

forrás: hatharom.com