Recent comments

Friss Hírek

Udinese: Muriel ha menni akar, elengedik

A szezon egyik nagy felfedezettje Olaszországban Luis Muriel, akit nem meglepő módon az Udinese nevelt ki a világnak. 




A Friuliani az elmúlt évtizedben olyan játékosokat tudhatott a soraiban, mint Alexis Sánchez, Isla, Asamoah, Pepe, Handanovic, Iaquinta és persze Di Natale. Abban is biztosak lehetünk, hogy idén nyáron sem kerülik majd el őket a nagy csapatok, akiknek fő célpontja Muriel lehet.

Giampaolo Pozzo, az Udinese tulajdonosa elmondta: nem fogják alkalmazni a manapság bevált trendnek számító kivásárlási záradékot, hogy maguknál tartsák Murielt. Ő ugyanis úgy van vele, hogy ha a kolumbiai csatár menni szeretne, akkor nem szabad az útjába állniuk.

"Ő még mindig egy nagyon fiatal játékos, azt hiszem a legjobb az lenne neki, ha még több tapasztalatot szerezne az Udinesében. Murielnek jelentős értéke van: nem beszéltünk a konkrét összegről, de úgy gondolom, hogy a mai világban egy ilyen csatárért 20 millió euró semmiség. Ott van például Edinson Cavani, akit egy több mint 60 milliós záradékkal próbál megtartani De Laurentiis. Én nem szoktam kivásárlási záradékot rakni a szerződésekbe, úgy gondolom ugyanis hogy ha elkerülhetetlen egy játékos távozása, akkor felesleges hadakozni ellene, akarata ellenére senkit nem tudunk itt tartani. Ha valaki nem akar maradni, akkor megállapodást kell találnunk."

Így fogalmazott tehát Pozzo, aki az Udinese mellett a spanyol Granadát és az angol Watford gárdáját is birtokolja. Muriel egyébként 22 éves, 2010 óta az Udinese játékosa, de első évét a Granadánál, a másodikat pedig a Leccénél töltötte kölcsönben, utóbbi csapattal ugyan kiesett, de 29 meccsen 7 gólt szerzett. 

A Zebretténél idén 19 meccsen lépett pályára, 9 gólt és 2 gólpasszt jegyez.

forrás: azzurri.co.hu