Recent comments

Friss Hírek

Inter: Stramaccioni telefonon tudta meg, hogy menesztették

Andrea Stramaccioni, az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) kilencedik helyén végző, ezzel az európai kupaindulásról lemaradó Internazionale vezetőedzője a Sky Sport Italiának elmondta, Marco Branca, a milánói klub technikai igazgatója csütörtökön telefonon értesítette, hogy menesztették posztjáról.


A 37 esztendős szakember 2012 márciusában vette át az Inter irányítását, amellyel a szezon végén a bajnokság hetedik helyén zárt, így az Európa-ligában indulhatott. 

Az olasz szakvezető első teljes szezonjában, a 2012–2013-as idényben a második számú európau kupasorozatban a nyolcaddöntőig jutott, ahol a Tottenham búcsúztatta, míg az Olasz Kupában az elődöntő jelentette a végállomást a kék-feketék számára, ahol a Roma túl nagy falatnak bizonyult.

A bajnokságban azonban még ennél is gyengébben szerepelt az Inter. 

Stramaccioni csapata az utolsó tíz bajnoki mérkőzéséből hetet elveszített, és csak egyet nyert meg, így menesztése a „levegőben lógott". A trénert 2015-ig kötötte szerződése az Interhez, így a milánói klubnak vagy végkielégítést kell fizetnie a korábban a Roma utánpótlás-együttesét is irányító szakembernek, vagy a következő két esztendőben átutalnia a fizetését. Erről egyelőre nem született döntés.

Az olasz sajtó szerint Stramaccioni helyére a Napolitól távozó Walter Mazzarri pályázik a legnagyobb eséllyel.

forrás: NSO