Recent comments

Friss Hírek

Milan: A Curva Sud véleménye az edzőkérdésről

A délelőtti Galliani-Allegri találkozó után sem került még pont a Milan edzőjének történetére: bár egyes lapok már úgy értesültek, hogy csak a lelépési pénzben kell megegyeznie a Milan vezetőségével Allegrinek, mégsem követte hivatalos bejelentés a találkozót. 


A Milan ultracsoportja, a Curva Sud pedig egy levelet fogalmazott meg a klub vezetősége felé.

A Milan székházából kilépve Allegri csak annyit mondott" Nem történt semmi, csak kávéztunk egy jót." Valószínűleg ennél azért több minden zajlott a színfalak mögött, de erről még nem tudunk semmit. A Milan ultrái nem szeretnék, ha leváltanák a három éve érkezett mestert, korábban egy hatalmas drapérián üzentek a vezetőségnek, hogy "Több tiszteletet a mi Mesterünknek, Allegrinek", most pedig egy levelet fogalmaztak meg a Milan elöljáróinak címezve. A továbbiakban ezt közöljük.

" Úgy érezzük, hogy el kell mondanunk a véleményünket, mert megint egy olyan helyzetben vagyunk, ami árthat a mi szeretett és nagyszerű Milanunknak, és mivel imádjuk ezeket a színeket, nem tudjuk elfogadni ezt a szituációt." - kezdődik a levél.

" Az elmúlt évben kezdtük, amikor júliusban láthattuk, hogy az elnökség fiatalítási projektbe kezdett, láttuk elköszönni az utóbbi év legnagyobb bajnokait, és az utóbbi szezon két legjobb játékosát. Az összes szurkolóval szemben éreztük magunkat, de előrelátóan elfogadtuk azt a helyzetet, ami kialakult, elfogadtuk, hogy tehetséges fiatalokkal új korszakot kezdünk. Elkezdődött a bajnokság, és a rengeteg nehézség között úgy tűnt, Allegri Milanja szakadékba rendeltetett."

"Mi azonban úgy döntöttünk, hogy elfoglaljuk a helyünket, és támogatjuk a Milant a legnehezebb időszakban is. A döntés bevált: létrejött egy "szerződés" a kanyar, a csapat és az edző között, mindenki egy irányba húzott, ugyanazt akartuk. Annak ellenére, hogy a csapat az európai nagyok ellen úgy tűnt, mint egy Fiat 500-as a Ferrari ellen. Majd elkezdtük learatni az első gyümölcsöket, többek között El Sharaawy teljesítményének köszönhetően. Allegrit úgy ismertük meg, mint aki a vezetője ennek a projektnek, aki csak egyetlen valós erősítést kapott, Balotellit a télen, aki óriási örömöt okozott nekünk, és segített abban, hogy elérjük a harmadik helyet."

"Ma úgy érezzük, hogy éppen hogy elkezdődött ez a projekt, máris véget ért, egy elnöki döntésnek köszönhetően. Szeretnénk megérteni ezt, de azzal nem értünk egyet, hogy egy "befektető" dönthet az edzőkérdésben, csak személyes döntésének köszönhetően. Ha ezt a projektet szeretnénk folytatni, akkor a csapatnak egy olyan edzőre van szüksége, aki már bizonyított, és nem olyan emberre, mint Seedorf, vagy bárki másra, akinek semmilyen edzői tapasztalata nincsen. 

Nem olyan ember kell, akinek ez lenne az első megbízása, és ezt a fiatal csapatot első kihívásaként a Bajnokok Ligájába kellene vezetnie. Azt kérjük, hogy aki a Milanhoz érkezik, az legalább tisztelje a Milant és az ő szurkolóit, és folytassuk ezt az elkezdett építkezést (ha nem Allegrivel, akkor legalább egy igazi edzővel) amelyért egy évvel ez előtt kiálltunk mindenkivel szemben.

Curva Sud"


forrás: azzurri.co.hu