Recent comments

Friss Hírek

Olasz Kupa: A Lazio nyerte a kupát

Az Olasz Kupa idei döntőjét a Lazio csapata nyerte, miután Lulic góljával 1–0-ra megverte a Romát. 



A végig kiegyenlített meccsen a jobban koncentráló kékek nyertek, miután egy lehetőségüket kihasználták. A Roma nem szerezte meg tizedik kupagyőzelmét, így nem kerül fel a mezükre az ezüstcsillag.

Óvatosan kezdtek a csapatok, a biztonságos védekezésre helyezték a hangsúlyt. Ennek ellenére helyzetből sem volt hiány az első negyedórában. A 3. percben mindjárt Lulic tesztelte Lobontot, akiről ki is jött a labda, de a kipattanót Klose éles szögből már nem tudta beterelni a kapuba. Az első Roma-helyzet egy közepes lövés formájában érkezett, Totti küldte kapura a labdát. 

Az első igazi, góllal kecsegetető helyzet Bradley előtt adódott, de az amerikai játékos ahhoz képest, hogy micsoda helyzet adódott előtte, csúnyán mellé lőtt. A két csapat némileg biztonsági játékra váltott, elég alacsony színvonalú volt ekkor a mérkőzés. Nagyjából a 25. perc környékén élénkült meg a játék, egyre több szabálytalanság tarkította a meccset, röppentek is elő a sárgák sorban egymás után Orsato zsebéből.
A játékosok egészen jól jöttek előre a tizenhatosig, ott azonban rendszerint elfogyott a tudományuk.

Fokozatosan átvette a játék irányítását a Lazio, egyre gyakrabban okoztak veszélyt a Roma kapuja előtt. A 35. percben például Klose fejelhetett volna gólt, de Lobont nagy bravúrral védte a német játékos közelről leadott fejesét. A hátralévő időben sem nagyon változott a játék képe, és bár durvának nem nevezhettük a küzdő feleket, öt sárgát azért kiosztott a játékvezető... 

A félidő úgy ért véget, hogy gól nem született, az igazán őszinte játékkal adósak maradtak a csapatok. 0–0

A második félidő ugyanúgy kezdődött, ahogy az első befejeződött. Gyűrték-gyömöszölték egymást a csapatok a pályán, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. Valamivel aktívabb volt a Lazio, de túl könnyedén elszórták a labdákat. Eléggé kevés élvezetet nyújtott ezekben a percekben a meccs.

Az 53. percben azonban megsérült a Lazio csapatkapitánya, Cristian Ledesma, aki egy rosszul sikerült belépője után a combjához kapott, és le kellett cserélni. Ettől a ténytől némileg vérszemet kapott a Roma, és elkezdett aktívan támadni. Totti kétszer is lövéssel jelentkezett, az egyik például alig ment fölé.

Mielőtt végleg unalomba fulladt volna a mecs, hirtelen megélénkült a játék. Egyre-másra alakultak ki a 67. perctől a helyzetek mindkét kapu előtt. A Laziótól Mauri, a Romától Totti és Destro veszélyeztetett.

Aztán a 71. percben némileg váratlanul vezetést szerzett a Lazio. Candreva jobb oldali beadásába Lobont rosszul nyúlt bele, a labda pontosan Lulic elé perdült, aki négy méterről az üres kapuba helyezett. 0–1.
 
A Roma óriási elánnal vetette magát a küzdelembe, egyre-másra vezette a támadásokat a Lazio kapuja felé. Bejött Osvaldo is, és rövid időre három védős játékra álltak át a „farkasok". A bordó-sárgák egyfolytában jöttek előre, de helyzetet nem tudtak kialakítani. Bár a nyomás folytonos volt, az utolsó percben majdnem megduplázta előnyét a Lazio, de Klose remek labdáját Mauri nem tudta gólra váltani. 

A Lazio taktikusan kivédekezte a négyperces hosszabbítást is, a Roma pedig egyszerűen nem találta az ellenszert, ezért kénytelen volt fejet hajtani a „kékek" előtt. A boldog Lazio-drukkerek óriási fiszetát rendeztek a stadionban, és meglengette szárnyait a híres kabalasas is.

A Roma szurkolói és játékosai közül sokan sírva fakadtak, siratták az európai kupaszereplést, a kupát, és legfőképpen azt, hogy éppen a Lazio ellen kellett veszíteniük.

A Lazio azért nyert, mert védelmi megingás nélkül játszotta le a meccset, és a kevés helyzetéből egyet ügyesen kihasznált. Kihúzta a Roma méregfogát, se Totti, se Lamela nem tudott élni a Lazio védői mellett.

Az ezüstcsillagra várnia kell a Romának, a Lazio viszont ősszel a kupagyőztes jogán az Európa-ligában szerepelhet. Korántsem érdemtelenül.

OLASZ KUPA, DÖNTŐROMA–LAZIO 0–1 (0–0)
G: Lulic (71.)

forrás: NSO