Recent comments

Friss Hírek

Serie B: Ki lesz a 20.?-első felvonás

A hétvégi zárófordulót követően, miután kiderült, hogy lesz rájátszás a harmadik első osztályú helyért, szerdán útjára is indul a labda, hogy eldőljön, ki lesz a 20. résztvevője a következő SERIE-A-s szezonnak. 


Hihetetlen izgalmak tartották lázba a nagyérdeműt az olasz kettőben egészen az utolsó fordulóig, sőt azon belül is a szinte a 96. percig, majd a Sassuolo-Livorno /1-0/ lefújásakor kirajzolódott, hogy a bajnok Neroverdi mellett a Hellas Verona kerül fel csont nélkül, s a harmadik kiadó helyért 4 csapatnak nyílik lehetősége kiharcolnia az osztályváltást. 

A harmadik Livorno a hatodik Brescia otthonában, míg a negyedik Empoli a kiválóan hajrázó Novara otthonában kezdi meg a play off küzdelmeit, nézzük milyen esélyekkel...


BRESCIA-LIVORNO 

Szinte csak egy hajszál választotta el a Livornót az egyenes ági feljutástól, viszont azon most már kár lenne siránkozniuk, hogy melyik meccsen halasztották el az alkalmat, hogy egyrészt a dobogó második fokára érjenek, vagy hogy 10 pontra tartsák maguktól távol a negyediket. A két csapat mikor az alapszakaszban találkozott Bresciaban nem bírtak egymással, viszont a livornói ütközetben májusban simán nyertek az Amarantok, s valljuk meg őszintén a párharc, de talán az egész playoff magas esélyesei is ők. 

Az utolsó bajnokin piros lapot kapó fiatal portás Fiorillo értelemszerűen nem állhat a kapuba, helyettese az ős Livornósnak számító Mazzoni lesz, de csatársorban ott lesz Bellingheri, valamint Dionisi is, személyük azért lényeges, mert a két csapat májusi randevúján az előző kétszer, míg az utóbbi egyszer köszönt be Arcarinál. A hazaiak méregfoga mindenképpen a jó formába lévő Carraccioloban rejlik, a 31 éves égimeszelő 16 gólt termelt a szezonban, de mellette a Leccéből ismerős Corvia is lehet akár nyerőember, aki valószínűleg a kaputól távolabb fog majd elhelyezkedni taktikailag. A hazaiak nagy hiányzója a védelemből eltiltott Caldirola, helyettese a másik Caracciolo Andrea lesz!


NOVARA-EMPOLI

Ebből a párharcból igazán nehéz megjósolni, hogy ki az esélyes, a Novaranak volt egy jó második féléve, míg az Empolinak volt egy kiegyensúlyozott baromi jó éve. A Novarának nem fekszik jelenleg a hazai pálya, az utolsó három hazai mérkőzéséből egyet sem tudott behúzni, s az utolsó fordulóig rezgett a léc, hogy ott tudnak-e maradni az első hatban.
Bardi, aki a júniusi U21-es EB.-n az első-számú kapusa lesz Mangia válogatottjának most is rendelkezésére áll Agliettinek,akárcsak a csatársorban a svájci Seferovic, akinek hatalmas szerepe volt a nagy tavaszi hadjáratban.

Az Empoli most is a veterán Tavano, Maccarone csatárduóval kezd, mögöttük Saporanaval, aki már nagyon menne a Milanba. Az alapszakaszban egyébként az Empoli egyszer sem tudta legyőzni jelenlegi ellenfelét, talán majd most ugyanis az elmúlt hetekben igazi vendégspecialistává nőtték ki magukat a kékek, az utolsó 9 idegenbeli meccsükből kerek 20 pontot építettek.

forrás: ilnostrocalcio.blog.nepsport.hu