Recent comments

Friss Hírek

Andreazzoli: Mindent vagy semmit

Andreazzoli szerint döntő fontosságú mérkőzés vár a Romára a Lazio elleni kupadöntőn.


"Ez más lesz, mint a többi derbi, hiszen az ezüstcsillagot lehet megszerezni, valamint a győzelem Európa Liga indulást eredményezne és természetesen hatalmas büszkeség lenne mindannyiunk számára. Hogy melyik ebből a legfontosabb? Ez most nem számít, itt a tét a mindent, vagy semmit."- kezdte a sajtótájékoztatót Andreazzoli.

"Természetesen a döntőbe jutásban nekem csak kis szerepem volt, de ha valakiknek meg kellene ezt köszönnöm, akkor azok a játékosok lennének. Mindannyiunknak, még az elődömnek is hálásnak kell lennie ezeknek a játékosoknak azért, amit ebben az évben elértek. Tudom, hogy hatalmas lehetőség előtt állunk, hiszen történelmet írhatunk, hiszen egy csapat sem mondhatja el magáról, hogy tíz alkalommal lett kupagyőztes."

"Teljesen normális, hogy a héten egyre nagyobb volt a stressz, de mindent megpróbáltunk, hogy a szokásos, napi rutin szerint dolgozzunk. Egyedül abban különbözött a szokásostól, hogy péntek óta az edzőtáborban alszunk és szigorú szabályok szerint étkezünk."

"Persze a társaság azért megtalálja a viccelődés formáit is és igazából nem láttam különösen izgatott arcokat a csapaton belül. Én személy szerint szerencsésnek érzem magam, hogy egy ilyen meccsnek a részese lehetek."

"Nem akarok a meccs negatív vonatkozásaira gondolni, csak a pozitívumokkal foglalkozom és remélem, hogy holnap mindenki a stadionban lesz. Mi is és a Lazio is nyerni akar. Minden sporteseményen úgy áll oda az ember, hogy tudja, ott az ellenfél, aki le akar győzni, mert ha nem így lenne, akár otthon is maradhatnánk. A sport erről szól. A játékosok mindig sportemberként viselkedtek és a derbik végén kezet fogtak az ellenfél játékosaival és az elmúlt, áprilisi meccs is a fair-playről szólt. Nem látom okát, hogy ez most másként lenne."

A Roma a bajnokságban elért hatodik helyével nem kvalifikálta magát az Európa Ligába és egy esetleges vereséggel lemaradna a nemzetközi kupaporondról.

"Szerintem az év eleji elvárások teljesen mások voltak és végül kicsit kompikált lett a helyzet, de nem nevezném totális csődnek. Ehelyett most itt vagyunk és egy olyan meccsről beszélünk, amire több országban is odafigyelnek, ráadásul egyszerre két dolgot is elérhetünk vele. A Lazio is hasonló helyzetben van, neki is egy győzelemmel megváltozhatna a szezonjuk."

A Romában sokkal több római játékos szerepel, mint a Lazioban, azonban ez visszájára is elsülhet, ha túl nagy lesz a feszültség a pályán.

"Mindenkivel beszéltünk, bár a rómaiak több figyelmet érdemelnek ilyenkor. Mi egyszerűen csak a legjobb játékunkat szeretnénk nyújtani függetlenül bármiféle viselkedéstől, vagy magatartástól."

"Hasonló a helyzet a szurkolókkal, hiszen én elég ritkán láttam szurkolói rendbontást a stadionon belül római derbik során. Ha volt is balhé, az a stadionon kívül. Gyerekek ezrei lesznek kint és különös lehetőségünk van arra, hogy üzenjünk nekik, a szüleiknek és a világnak, akik Rómára figyelnek. Nem szabad elmulasztani a lehetőséget." 


forrás: asroma.hu