Recent comments

Friss Hírek

Rafa, Nápoly királya - lapszemle

Hétfő este jelent meg a hír Aurelio De Laurentiis saját Twitter oldalán.


A Napoli elnöke a következő szavakkal kommentálta a spanyol szakember érkezését: „Rafa Benítez a csapat új vezetőedzője. Egy olyan ember, aki komoly nemzetközi tapasztalattal rendelkezik. Egy olyan ember, aki igaz vezéregyéniség”. 

A Liverpoollal 2005-ben Bajnokok Ligáját nyerő spanyol tréner két éves szerződést kötött a Napolival, ő lesz a 2004 ősze óta íródó De Laurentiis éra ötödik szakvezetője. 

A megállapodás szerint amennyiben a felek kölcsönösen elégedettek lesznek egymással, a hosszabbításra vonatkozó 1 éves opció is életbe léphet. Benítez évente 3,5 millió eurót fog keresni új csapatánál, amely a következő idényben a BL csoportkörében indulhat.


„Rafa, Nápoly királya” címmel, egy oldalas cikk jelent meg a La Gazzetta dello Sport keddi számában.„Rafa Benítez lett a Napoli szakvezetője. Így nyugodtan kijelenthetjük, hogy új időszámítás kezdődött a klubnál”- fogalmaz a legnagyobb példányszámú olasz sportnapilap. Aurelio De Laurentiis a nápolyi együttes elnöke, nagyjából két hét alatt állapodott meg a spanyol szakemberrel, aki első számú opció volt Mazzarri távozása után. Az olasz sajtó szerint Benítezt – a 3,5 millió eurós éves fizetés mellett – leginkább a BL csoportkörbejutás motiválta.

A Gazzettában természetesen máris elindult a találgatás milyen lehet az új Napoli, amely a tervek szerint július 11-én kezdi meg a felkészülést. De Laurentiis - aki Olaszországban népszerű és elismert filmproducernek számít - június közepéig Los Angelesben tartózkodik, így addig biztosan nem kerül sor Rafa Benítez hivatalos bemutatására. De milyen lehet a következő bajnokságnak nekivágó Napoli? A Gazzetta információ szerint nagyon erős feltéve, ha sikerül megtartani Edinson Cavanit. Az olasz gólkirályi címet 29 találattal megszerző csatárt fél Európa vinné, így a Chelsea is.

Ami biztos, Riccardo Bigon sportigazgató már régen szeretné a klubhoz csábítani a Cagliari védőjét Astorit, de Beníteznek köszönhetően Skrtel és Vermaelen érkezésére is egyre nagyobb az esély. A középpályára Zuniga távozása esetén Basta, az Udinese kiválósága az első számú kiszemelt.„Lotteremo per vincere” vagyis „A győzelemért fogunk harcolni” - mondta már a Napoli edzőjeként Rafa Benítez.

A cél egyértelmű, és a gazdasági háttér is adott a sikerességhez. A spanyol szakember 500 ezer eurós jutalmat kapna, a bajnoki cím megszerzése esetén.

forrás: hatharom.com