Recent comments

Friss Hírek

Serie B: Ikszelt a Sassuolo, még mindig nincs feljutó

Vasárnap eldőlt, hogy a Pescara jövőre ismét a második vonalban fog szerepelni, azonban továbbra is kérdéses, hogy a Genoa-Palermo-Siena hármasból melyik kettő kíséri el a Pescarát, valamint hogy kik jutnak fel a legjobbak közé helyettük.


A Serie B-ben régóta a Sassuolo áll az élen, ám az utóbbi hetekben formájuk visszaesett, tegnapi döntetlenjükkel pedig továbbra sem biztos feljutók.

A 40. forduló keretein belül került sor a fenti összecsapásra, ahol a Sassuolo végleg biztosíthatta volna jövő évre szóló elsőosztályú tagságát. Minderre a Livorno hétvégi döntetlenje adta meg  lehetőséget, ám a Sassuolo nem tudott élni vele: 1-1-et játszottak a Padovával.

A Sassuolo a Pigliacelli - Laverone, Bianco, Terranova, Longhi (Frascatore) - Magnanelli, Chibsah, Missiroli - Troianiello (Laribi), Berardi (Boakye), Pavoletti csapattal állt föl, míg a rájátszást érő 6. hely megszerzését a meccs előtt még halvány álomként dédelgető Padova menedzsere a Silvestri - Trevisan, Dellafiore, Legati, Rispoli (Renzetti) - Iori, Zé Eduardo, De Feudis - Jelenic, Raimondi (Viviani), Cutolo (Babacar) kezdőt küldte a pályára.

A mérkőzés alaphangulatát Terranova adta meg, a hazaiak védője már a 2. percben értékesített egy büntetőt, amivel vezetett és biztos feljutásra állt a Sassuolo. A válasz a 26. percben érkezett, ekkor Cutolo révén egyenlítettek a vendégek. A végeredmény később már nem változott.

Ezzel a döntetlennel a Sassuolo 81 pontos, 3-mal vezeti a tabellát a Padova és 4-gyel a Livorno előtt. Az első két helyezett automatikusan feljut, míg a 2.-6. hely között végzőknek osztályozót, olaszul spareggio-t kell játszaniuk a harmadik feljutó helyért.

A Padova 52 pontjával 9. és már nem érhet oda a 6. pozícióba. A tabella élmezőnye két fordulóval a vége előtt a következőképpen fest: 1. Sassuolo 81 p., 2. Verona 78 p., 3. Livorno 77 p., 4. Empoli 69 p., 5. Novara 60 p., 6. Varese 59 p., 7. Brescia 59 p., 8. Modena 54 p.

A Sassuolo egyébként ritka siker kapujában áll: tavaly még a harmadosztály küzdelmeit nyerte meg a gárda, így jutván fel B ligába, ahonnan rögtön újabb szintet léphetnek és felkerülhetnek a legjobbak közé - történelmük során először.

További érdekesség: a 2007/2008-as szezonban Massimiliano Allegri juttatta fel őket a másodosztályba.

forrás: azzurri.co.hu